![]() |
Mantarlı Et Sote Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Et Sote TarifiMantarlı Et Sote Tarifi Malzemeler: 500 gr ![]() 1 adet soğan 3 diş sarımsak 10 adet kültür mantarı 2 adet domates 3 adet sivri biber 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik yeterince tuz ![]() Yapılışı: Soğanın kabuklarını soydum ve rondoda yemeklik doğradım ![]() Domatesleri yıkadım ve kabuklarını soyup minik küp küp doğradım ![]() Sivri biberleri yıkadım incecik doğradım ![]() Sarımsakların kabuklarını suydum yıkadım ve her bir diş sarımsağı dikey şeklde ortadan ikiye kestim ![]() Mantarların kabuklarını soydum yıkadım orta incelikte doğradım ![]() Tereyağını pişirme tenceresinde erittim ve kızdırdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun, |
![]() |
![]() |
![]() |
Mantarlı Et Sote Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Et Sote TarifiMantarlı Et Sote Tarifi Malzemeler 750 gr dana kuşbaşı 500 gr mantar 1 adet büyük kuru soğan 2 adet yeşil sivri biber 1 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı Domates salçası 1 çay kaşığı Biber salçası Tuz Toz Karabiber Toz Kırmızı biber Kimyon 1,5-2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağından biraz az mısırözüyağı 1 yemek kaşığı margarin Yapılışı Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir ![]() Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini (tercihe bağlı) tencereye ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|