Mantarlı Et Sote Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Et Sote TarifiMantarlı Et Sote Tarifi Malzemeler: 500 gr dana kuşbaşı et (kuzu yada koyunda olabilir)1 adet soğan 3 diş sarımsak 10 adet kültür mantarı 2 adet domates 3 adet sivri biber 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik yeterince tuz ![]() Yapılışı: Soğanın kabuklarını soydum ve rondoda yemeklik doğradım ![]() Domatesleri yıkadım ve kabuklarını soyup minik küp küp doğradım ![]() Sivri biberleri yıkadım incecik doğradım ![]() Sarımsakların kabuklarını suydum yıkadım ve her bir diş sarımsağı dikey şeklde ortadan ikiye kestim ![]() Mantarların kabuklarını soydum yıkadım orta incelikte doğradım ![]() Tereyağını pişirme tenceresinde erittim ve kızdırdım Hazırladığım soğanı ilave ettim pembeleşinceye kadar kavurdum Kuşbaşı eti ve biberleri ilave ettim Et suyunu bırakıp çekene kadar orta kısık ateşte kavurdum Kavrulan etin üzerine domatesler ve mantarları ilave ettim,karıştırdım bir su bardağı sıcak su ekledim Etler yumuşayıp suyu çekene kadar orta kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirdim Tuz,karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırdım ve ocağı kapattım Kekik serpiştirdim karıştırdım servis tabağına aldım Sıcak servis yaptım![]() Afiyet olsun, |
|
Mantarlı Et Sote Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Et Sote TarifiMantarlı Et Sote Tarifi Malzemeler 750 gr dana kuşbaşı 500 gr mantar 1 adet büyük kuru soğan 2 adet yeşil sivri biber 1 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı Domates salçası 1 çay kaşığı Biber salçası Tuz Toz Karabiber Toz Kırmızı biber Kimyon 1,5-2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağından biraz az mısırözüyağı 1 yemek kaşığı margarin Yapılışı Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin Etler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın Sarımsakların kabuklarını soyun Mantarları güzelce yıkayıp dörde yada beşe istediğiniz şekilde doğrayın ( Mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmaz) Etleri 25 dak sonunda genişce bir tencereye alın İçerisine 1 kepçe düdüklüdeki et suyundan koyun![]() Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir ![]() Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini (tercihe bağlı) tencereye ilave edin Soğan ve biber leri 5-7 dk ara ara karıştırarak pişir Daha sonra mantarları, domates, domates ve biber salçasını ilave et Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişir Sıcak suyu ilave et (bunun yerine düdüklüdeki et suyundan da koyabilirsin fakat ağır olur ) ve sarımsakları içine doğra , 15-20 dk en kısık ateşte pişir Etlerinden bir tane al, pişip pişmediğini kontrol et Pişmiş ise altını kapat sıcak olarak servis yap Pişmemiş ise biraz daha kaynattıktan sonra altını kapat Etin suyunu siz istediğiniz gibi ayarlayın
|
|
|
|