Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hünkarbeğendi, tarifi

Hünkarbeğendi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkarbeğendi Tarifi



Hünkarbeğendi Tarifi

Malzemeler:
- 1 kg patlıcan
- 500 gr kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 adet tane karabiber
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı muskat
- ½ limonun suyu
- 2,5 çorba kaşığı Luna margarin
- 1 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Yeteri kadar tuz



Hazırlanışı:
Patlıcanlar ateşte közlenir, ayıklanır ve limonlu suda bekletilir Daha sonra sudan çıkarılır ve bir tahta üzerinde kıyılır Tencereye 1,5 çorba kaşığı Luna, un konur hafifçe kavrulur ve patlıcanlar ilave edilir Ezerek kısık ateşte pişirilir Ayrı bir tencerede küçük küpler halinde doğradığımız soğan ve sarımsak 1 çorba kaşığı Luna ile kavrulur Daha sonra kuşbaşı doğradığımız etler ilave edilir ve etlerin rengi dönünceye kadar kavrulur Küçük küçük doğradığımız domatesler, nane, karabiber ve defne yaprağı ete ilave edilir Üzerini geçecek kadar su eklenerek, etler yumuşayıp suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir Beğendi tuz ve muskatla tatlandırılır Beğendi servis tabağına alınır, ortası kaşık ile yuvarlak açılır ve et konur, sıcak olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.