Simitli Kıyma Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Simitli Kıyma Kebabı TarifiSimitli Kıyma Kebabı Tarifi Malzeme Duru Köftelik Bulgur 1 su bardağı Su 1/2 su bardağı Soğan 1 orta boy Sarımsak 3 diş Kırmızı taze biber 1 orta boy Kıyma (orta yağlı) 2+1/2 su bardağı Nane 1 tatlı kaşığı Karabiber 1 tatlı kaşığı Pul biber 1 tatlı kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Bulgur geniş bir kap içinde sıcak su ile yumuşayıncaya kadar (30 dakika) ıslatılır Diğer taraftan soğan ve sarımsaklar soyulur ve yıkanır Soğan rendelenir Sarımsaklar çok ince kıyılır yada ezilir Kırmızı biber yıkanır, çekirdekleri temizlenir ve çok ince kıyılır Bulgura kıyma, soğan, sarımsak, kırmızıbiber, nane, pulbiber, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur Şişlere bütün olarak geçirilerek ızgarada pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır (Halıcı 1991) NOT: Gaziantep yöresinde yaygındır
|
|
|
|