|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kırmızı, lahanalı, piliç, sivribiberli, tarifi |
![]() |
Kırmızı Lahanalı Sivribiberli Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Lahanalı Sivribiberli Piliç TarifiKırmızı Lahanalı Sivribiberli Piliç 3 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanıp, 1 cm kalınlığında kesilmiş; yaklaşık 350 g) 4 çorba kaşığı kuru erik (ince doğranmış) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 2 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde kesilmiş) 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 150 g taze fasulye 1 çorba kaşığı soya sosu 1 küçük kırmızı lahana (yaprakları ayıklanıp, yaklaşık 5 cm boyunda şeritler halinde kesilmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 taze soğan (ayıklanıp, yaklaşık 5 cm boyunda kesilmiş) Kuru erikler, sivribiber şeritleri ve ayçiçek yağının 1/2 çorba kaşığını bir salata kâsesinde karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalın dipli bir tavayı harlı ateşe oturtarak kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı yeniden harlı ateşe oturtup, kalan yağı koyduktan sonra, piliç göğüslerini, içinde bekledikleri karışımı ve kalan taze soğanları ekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|