Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kırmızı, lahanalı, piliç, sivribiberli, tarifi

Kırmızı Lahanalı Sivribiberli Piliç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Lahanalı Sivribiberli Piliç Tarifi



Kırmızı Lahanalı Sivribiberli Piliç

3 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanıp, 1 cm kalınlığında kesilmiş; yaklaşık 350 g)
4 çorba kaşığı kuru erik (ince doğranmış)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
2 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince şeritler halinde kesilmiş)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
150 g taze fasulye
1 çorba kaşığı soya sosu
1 küçük kırmızı lahana (yaprakları ayıklanıp, yaklaşık 5 cm boyunda şeritler halinde kesilmiş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 taze soğan (ayıklanıp, yaklaşık 5 cm boyunda kesilmiş)

Kuru erikler, sivribiber şeritleri ve ayçiçek yağının 1/2 çorba kaşığını bir salata kâsesinde karıştırın Piliç parçalarını ekleyip, ara sıra altüst ederek, bir kenarda 30 dakika bekletin Bu arada bir tencereye 2 su bardağı su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca taze fasulyeleri koyup, 1 dakika haşladıktan sonra, tencereyi ateşten alın ve fasulyeleri bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkalayın Sularını yeniden süzdürüp, bir kâseye aktararak, soya sosunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak bir kenarda bekletin
Kalın dipli bir tavayı harlı ateşe oturtarak kızdırın Tava kızınca kalan ayçiçek yağının bir çorba kaşığını ve kırmızı lahana yapraklarını koyup, tuzu serperek, yaprakları yumuşayıncaya kadar (3 dakika) sote edin Kâsedeki fasulyeler ve dipte birikmiş soya sosu (ya da soyu) ile taze soğanların yarısını ekleyip, ara sıra karıştırarak ve tavayı hafif hafif sallayarak, 3 dakika daha pişirin Tavayı ateşten alıp, içindeki karışımı bir salata kâsesine aktarın
Tavayı yeniden harlı ateşe oturtup, kalan yağı koyduktan sonra, piliç göğüslerini, içinde bekledikleri karışımı ve kalan taze soğanları ekleyin Ateşi biraz kısıp, karışımı piliç parçaları iyice pişinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) orta ateşte sote edin Tavayı ateşten alıp, kâsedeki kırmızı lahanalı karışımı ekleyin ve karıştırdıktan sonra, bir servis tabağına aktararak, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.