Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biryani, pakistan, tarifi, tavuk

Tavuk Biryani Tarifi ( Pakistan )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Biryani Tarifi ( Pakistan )



Tavuk Biryani Tarifi ( Pakistan )

1 kg Basmati pirinç
6 adet tavuk budu
1 baş halka doğranmış soğan
2 adet doğranmış domates
1/2 tatlı kaşığı garam masala
1/2 tatlı kaşığı hint safranı
1,5 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı zencefil
4 diş dövülmüş sarımsak
1 çay fincanı sıvıyağ
2 çay fincanı su
tuz
ayrıca,
3-4 adet kakule
5-6 adet karanfil
1-2 adet tane karabiber

Biryani Altkıta'nın en ünlü yemeklerinden biridir Kuzu etlisi, tavuklusu ve sebzelisi yapılır Ben burada sizlere en sık yapılan ve en ünlüsü olan Tavuk Biryani'nin tarifini veriyorum
Pirinci bol su ile yıkayın Haşlama suyuna, pirince hoş bir koku ve tat vermesi için 1-2 adet tane karabiber, 5-6 adet karanfil ve 3-4 adet kakule atarak biraz diri olarak haşlayıp, süzün
Tencerede 1 fincan sıvıyağı kızdırın Halka halinde doğranmış soğanları birbirinden ayırarak tencereye atın, hafif ateşte kahverengi bir renk alıncaya kadar 10 dakika kavurun Daha sonra dövülmüş sarımsağı ve zencefili ilave edin, şöyle bir çevirip tüm diğer baharatları ve ince doğranmış domatesleri ekleyin Tavuk butlarım ikiye keserek kavrulmuş soğan, sarmısak, baharat ve domates karışımına atın Etler altın rengi alıncaya kadar hep birlikte 5 dakika kavurup, 2 çay fincanı su ekleyerek 20 dakika pişmeye bırakın Tavuk etleriniz piştikten sonra, önceden diri olarak haşladığınız pirincin, hemen hemen üçte birini, bir başka tencerenin dibine koyun Üzerine bir sıra tavuk eti sıralayın Soğanlı sostan bir miktar üzerine gezdirin ve üzerini tekrar pirinçle kapatın Kalan tavuk etlerini ve sosunu boşaltıp pirincin kalanı ile üzerini kapatın Yani üç kat pirinç, iki kat da tavuk olmak üzere 5 kat olarak hazırlayın Safranı 1 çorba kaşığı suyun içinde iki dakika kadar bekleterek sulandırıp yemeğin üzerine ekleyin Safran yemeğe hoş bir koku ve renk verir Daha sonra kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Biryani'yi servis yapmadan hemen önce, sosun pirince iyice karışmasını sağlamak için pirinçleri ezmeden karıştırın Geniş bir tabağa alarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.