![]() |
Sebzeli Piliç Sote Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Piliç Sote TarifiSebzeli Piliç Sote 3 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanıp, 7,5 cm boyunda - 1 cm eninde kesilmiş; yaklaşık 350 g) 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı beyazbiber (taze çekilmiş) 4 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 5 iri diş sarımsak (kabukları soyulup, bütün kalacak biçimde hafifçe ezilmiş) 250 g brokoli (çiçekli bölümleri ayrılıp, sap bölümleri verevine ince doğranmış) 2 havuç (kazınıp, verevine ince doğranmış) 1 küçük kırmızı soğan (iri parçalar halinde doğranmış) 2 çorba kaşığı ceviz içi 3 taze soğan (ayıklanıp, verevine doğranmış) 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 2 çorba kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı soya sosunda karıştırılmış) 1/2 tatlı kaşığı susamyağı (isteğe bağlı) Bir salata kâsesinde 1/4 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 tatlı kaşığı beyazbiberi karıştırıp, piliç şeritlerini ekleyerek, yeniden iyice karıştırın ![]() Kalın dipli bir tavayı harlı ateşe oturtup kızdırın ![]() ![]() ![]() Delikli kaşıkla sarımsakları tavadan alıp, atın ![]() ![]() ![]() ![]() Piliç şeritlerini yeniden tavaya koyup, sebzelerle iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, sebzeli piliç soteyi bir servis tabağına aktarın ![]() ![]() Not: Sote etme, sebzelerin renk, sertlik ve kokularını yitirmeden pişirilmelerini sağlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|