![]() |
Fesleğenli Akdeniz Köftesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fesleğenli Akdeniz Köftesi TarifiFesleğenli Akdeniz Köftesi Tarifi Köfte için; 400 gr az yağlı dana kıyma 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri (Robotta çekilmiş mihalıç peyniri veya İzmir teneke tulumu olur ![]() 1 adet yumurta 1 su bardağı robotta çekilmiş bayat ekmek içi (galeta unu da kullanabilirsiniz) 1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 yemek kaşığı dolmalık çam fıstık Sosu için; 1 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 3 adet közlenmiş kırınızı biber (Konserve köz biber kullanmanızı öneririm) 5 yemek kaşık zeytinyağı 2 yemek kaşığı domates salçası + 1 su bardağı sıcak su 2 adet orta boy domates 5 çay kaşığı kuru fesleğen (veya 2 yemek kaşığı) 1 çay kaşığı tuz, karabiber Kıymayı derin bir kaba koyup üzerine tuz ve karabiberi ekleyin ![]() ![]() ![]() Hazıriadığınız köfte harcından can eriği büyüklüğünde yuvariak köfteler yapın ![]() ![]() Üzerine dövülmüş sarımsak, tavla zarı formunda doğradığınız konserve köz biber ve rendelenmiş domatesi ekleyip tahta bir kaşıkla hafif hafif karıştırmaya devam edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tahta bir kaşıkla karıştırdıktan sonra, hazıriadığınız soslu köfteyi sıcak sıcak servise sunun ![]() ![]() Not: isterseniz Türk usulünü uygulayıp köfteleri tavada kızarttıktan sonra alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|