![]() |
Domates Soslu Piliç Bifteği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Soslu Piliç Bifteği TarifiDomates Soslu Piliç Bifteği 4 piliç göğsü (deri ve kemikleri temizlenip, her biri 1 cm kalınlıkta olacak biçimde dövülmüş, yaklaşık 500 g) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu) 1/2 tatlı kaşığı sirke (tercihen tarhunlu sirke) 1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze tarhun (ya da 1 tatlı kaşığı kuru tarhun) 1 tatlı kaşığı fesleğen (kıyılmış) 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 4 maydanoz dalı (süsleme için) 1/4 tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı beyazbiber (taze çekilmiş) 2 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, sıkılarak suyu süzdürülüp, ufalanmış) 2 yumurtanın akı 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı Bir tencereye zeytinyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tuzu ve beyazbibeci piliç bifteklerinin üstüne serpin ![]() ![]() ![]() Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|