![]() |
Urfa Usulü Çığ Köfte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Urfa Usulü Çığ Köfte TarifiUrfa usulü çığ köfte tarifi Malzemesi 1/2 kg yağsız koyun eti 1 kg köftelik bulgur 200 gr kırmızı biber 2 baş soğan 4 demet maydanoz 1 demet taze nane 200 gr taze soğan yeteri kadar biber salçası yeteri kadar domates yeteri kadar baharat, karabiber ve tuz birkaç marul (veya kıvırcık) yaprağı Hazırlanısı Bulgur bir tepsiye yayılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 kg koyun eti tahta tokmakla taşta dövülerek macun durumuna getirilir (etin dövülemediği durumda üç defa çekilmiş kıyma kullanılır) ![]() ![]() Kıyılmış kuru soğan, kırmızıbiber, baharat, karabiber, biber salçası azar azar kıymaya katılır ![]() ![]() ![]() ![]() Bulgur, etin ve evvelce katılmış suyun rutubetiyle yumuşar ![]() ![]() Çiğ köftenin arada sırada tuzuna ve kıvamına bakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|