Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveçli, kebabı, tarifi, yahni

Güveçli Yahni Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçli Yahni Kebabı Tarifi



Güveçli Yahni Kebabı Yapılışı Mazemeleri

Güveçli yahni kebabı

MALZEME ve HAZIRLANIŞI:

Bu yemek için, kuzu veya koyun eti butundan 1 kilo 250 gram kadar alınır, küçük küçük kuşbaşı doğranır 2-3 orta boy havuç ayıklanıp, halka halka doğranır 250 gram arpacık soğan, kabukları çıkarılmamış, 5-6 diş sarmısak, Î0 gram veya 1 paket yeni bahar, yeteri kadar tuz, bir toprak güveç tenceresine konur Etin üzerine çıkacak biçimde bol su eklenir Tencerenin kapağı kapatılarak hamurla sıvanıp, bir küçük delik bırakılır Tencere fırında 25 saat kadar bırakılarak etin pişmesi sağlanır Et fırından alındıktan sonra, servis yapılacak tabaklara, yarımşar kebapçı pidesi doğranır Tenceredeki etin suyu süzülür ve bununla pideler ısıtılıp yumuşatılır Pidelerin üstlerine de tenceredeki etler ve havuçlardan münasip miktarla konulur Bunların üstüne de yanmış tereyağı (veya margarin) gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.