![]() |
Salata Yaprakları Üstünde Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salata Yaprakları Üstünde Piliç TarifiSalata Yaprakları Üstünde Piliç (Çin) 600 g piliç göğsü (ince doğranmış) 3 iri mantar (yıkanıp, kurulanmış) 1 çorba kaşığı mısır nişastası 2 çorba kaşığı sirke 1/4 tatlı kaşığı tuz birkaç tane karabiber 2 göbek salata 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış) 250 g bambu kamışı (doğranmış; isteğe bağlı) 60 g yağsız dana jambon (ince doğranmış) 3 çorba kaşığı soya sosu 2 tatlı kaşığı susamyağı Mantarları sıcak su dolu bir kâseye koyup, 10 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Mısır nişastası ve sirkeyi bir salata kâsesinde karıştırıp, tuzu serptikten sonra, doğranmış piliç parçalarını katarak, iyice karıştırın ve bir kenarda en az 15 dakika bekletin ![]() Bu arada bir tavayı harlı ateşe oturtup, tane karabiberleri koyun ve yapışmamaları için tavayı sürekli oynatarak 3 - 4 dakika kavurun ![]() ![]() Göbek salataların yapraklarını, parçalanmamalarına dikkat ederek ayırıp, en genişlerinden 12 yaprağı kenarlarını keskin bir bıçakla ya da mutfak makasıyla düzelterek aşağı yukarı aynı büyüklükte kâseler haline getirin ve bir kenara bırakın ![]() Bir tavayı harlı ateşe oturtup, kızdırdıktan sonra, ayçiçek yağının 2 çorba kaşığını koyun ve tavayı oynatarak, her yanının yağlanmasını sağlayın ![]() ![]() ![]() Kalan 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Göbek salata yapraklarını 6 düz tabağa 2'şer 2'şer yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|