![]() |
Piliç Ve Tavuk Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç Ve Tavuk HakkındaPiliç ve Tavuk Hakkında Tavuk ve piliç, her zevke seslenen hayvanlardır: Beyaz etten hoşlananlar için lezzetli göğüs ve kanatlar kırmızı etlerden hoşlananlar için de butlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk ve piliç etlerini hazırlarker en başarılı sonuçları elde etmek, her şeyden önce, tavuk ya da pilicin seçimine bağlıdır: Derisi beresiz, göğüs kemiği yuvarlak ve esnek, butları dolgun, eti sert olmalıdır ![]() Bir pilicin ortalama ağırlığı 1,2 kg - 2,5 kg arasında değişebilir ![]() ![]() ![]() Bir tavuk, en az bir yaşındadır ve sert dokulu etinin, pilice oranla daha uzun süre pişirilmesi gerekir ![]() Bir yemekte servis yapılacak miktar, sofradaki kişilerin sayısı kadar, pişirme biçimine de bağlıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|