![]() |
Kuzu Kabak Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Kabak Kebabı TarifiKuzu Kabak Kebabı Tarifi 1 kilo kemiksiz kuzu eti 1 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı su 1 kahve fincanı un 2 kahve fincanı su 2 kahve fincanı krema Kabağının malzemesi: 6 adet küçük kabak (750 gram) 1 bağ nanenin yaprakları 1/2 tatlı kaşığı tuz 2 adet orta boy domates 1 çorba kaşığı tepeleme yağ 1) Etleri bir tencereye koyup üzerini kapatıncaya kadar su doldurup hızlı ateşe koyunuz ![]() ![]() 2) Eti bir kere yıkayıp başka bir tencereye koyunuz ve üzerine tuzunu ve suyunu koyup, kaynadıktan sonra ağır ateşte ağzı kapalı olarak 1 saat 15 dakika pişiriniz ![]() 3) Etleri kevgirle başka bir tencereye çıkarınız ![]() 4) Unla sütü iyice karıştırıp, kaynar etin suyuna yediriniz ve karıştırarak 5 dakika kaynatıp etin üzerine süzdürünüz ![]() 5) Kremasını ilâve edip muhafaza ediniz ![]() Kabağın hazırlanışı: 1) Kabağın kabuklarını bıçağın tersi ile kazıyıp iki ucunu kesiniz ve kabağı 4'e yarıp ortalarındaki çekirdekli kısmı hafif alarak, ortadan kesiniz ![]() 2) Küçük bir kuşhanenin dibini hafifçe yağlayıp, kabakları üst üste diziniz ve üzerine nane yapraklarını, tuzunu, domates ve yağını koyup kapağını sıkıca kapatınız ve ağır ateşte kendi bırakacağı su ile 35-45 dakika pişiriniz ![]() 3) Servis yaparken çukur bir kapta etleri altına dizip, üzerine dikkatlice kabakları yerleştirerek servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|