Şeftali Kebabı Tarifi ( Kıbrıs ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali Kebabı Tarifi ( Kıbrıs )Şeftali Kebabı Tarifi ( Kıbrıs ) 250 gr dana kıyma 250 gr kuzu kıyma 1 adet kuru soğan (rendelenmiş) 10-15 dal maydanoz (kıyılmış) 2 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı karabiber Sarmak için: Kuzu gömleği Bütün malzeme bir araya getirilir ve bütünleşene kadar yoğrulur Kuzu gömleği ılık sudan geçirilerek yumuşatılır Kıymalı malzemeden yumurta kadar alınır, oval köfte yapılır Kuzu gömleğinin kenarına konur ve bir tur sarılır, kesilir, kenarları düzeltilir Bu şekilde kıymalı harç bitena kadar aynı işlemler tekrarlanır Kebaplar mangalda ya da ızgarada pişirilir
|
|
|
|