Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
file, izgarası, tarifi

File İzgarası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

File İzgarası Tarifi



File ızgarası tarifi

File, sığırın bel kemiği altında aşağı sarkan büyük bir parçadır Bundan el kadar parçalar kesip döğerek yassılattıktan sonra tuz ve biberleyip hafif zeytinyağı sürünüz Sekiz on saat sonra ızgaraya dizip ateşe sürünüz Beş dakika geçince fileleri çeviriniz Öbür taraf da pişince yemek tabağına çekip kenarına Patates Püresi koyup servis yapınız

Not: File, etin en yumuşak yeridir ki, bununla yapılan yemekler pek lezzetli olur Ancak filenin içi sulu ve az kanlı kalması için çok pişirmemelidir Fazla pişerse suyunu döker, kuru olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.