Patates Püreli Pirzola Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Püreli Pirzola TarifiPatates Püreli Pirzola Tarifi Temizlenip yıkanmış 600 gr patatesi haşlayıp kabuklarıyla ezin 30 gr tereyağı, 30 ml krema ve tuz ekleyip yarın 8 kalem pirzolanın üstlerindeki yağları ve sert parçaları temizleyin Tavada sadece yüzeyleri renk alacak kadar pişirin 250°C'lik fırında 15-20 dakika pişirin 1 diş sarımsağı ezin, 1/2 limonun suyunu sıkın Hardal, 20 ml sirke, sarmısak ve 1 yumurta sarısını çırpın 30 ml incecik akıtarak ekleyin Limonun suyunu ilave edip sosu hazırlayın Servis tabağına püreyi koyun Üstüne pirzolaları yerleştirin Kekik ve sosla beraber servis yapın
|
|
|
|