Kavurma Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavurma Nasıl YapılırKavurma Nasıl yapılır Lokum gibi yenebilecek kavurma yapmak gayet basit Bunun yolu da ihtiyacınız ölçüsünde et ve bu eti kendi suyu ile çok kısık ateşte kavurmaktan geçer Bilirsiniz, etleri kavururken 1 kilodan fazla et kavrulurken su ilavesine ihtiyaç duymaz Çünkü, saldıkları kendi suları kavurma için yeterli olacaktır Bir kilodan az etleri kavururken etin kendi suyu kavurmaya yetmiyecektir, o yüzden tencereye kaynar su ilavesi gerekir Tencereye su ilave ederken su miktarı et ile yüz yüze olmalıdır Ocak alev ayarı en kısık şekilde ayarlanmalıdır Etin kalitesine göre, ağırlığı fark etmez bütün etler 70 ila 90 dakika içerisinde kavrulurlar Sultan, kurban bayramında olsun ya da diğer günlerde ihtiyacı halinde kavurmasını bu tarifle yapar Hadi bakalım kolay gelsin![]() Neler Lazım bir kilo kavurmalık kuşbaşı et bir kaşık zeytinyağ karabiber, kekik tuz Yapılması tencerede yağı ısıtın, üzerine eti ilave edin karıştırın, et suyunu salmaya başlayınca tencere kapağını kapayın tencereden buhar çıkmaya başladıktan sonra ara sıra tencereyi karıştırın, etin suyunu kontrol edin su azaldığında etin yüzeyini geçmeyecek şekilde kaynar su ilave edin ve 1 5 saat süre ile eti ağır ateşete pişirin![]() tuzunu karar hale getirin, karabiber ve kekik ilavesiyle gönlünüzce servis edin ![]() Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin ![]() Sultan |
|
|
|