Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aluvayo, kızartma, tarifi

Aluvayo Kızartma Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aluvayo Kızartma Tarifi



Aluvayo kızartma tarifi

Alüvayo, sığırın bel kemiğinin iki tarafındaki etlerdir Bunlardan iyi bir parça alıp kemiğiyle sinirini çıkardıktan sonra büküp iple sıkıca bağlayınız Bir tencereye birkaç parça havuç, 1 çentilmiş soğan, defne, 1 diş sarımsak koyup eti, üzerine yatırınız Sadeyağ koyduktan sonra 1 kepçe su koyarak ateşe sürünüz İlk kaynamada tencereyi çekip tuzunu ekip, kapayıp orta ateşe sürünüz Bir saat geçince açıp eti çevirip yine kapayıp bırakınız İki saat sonra indirip eti alıp, sicimi çözüp düzgünce kesip tabağa koyunuz Kenarına istenilen püreyi garni ediniz Sonra suyunu süzüp yağını tekrar ateşte çevirip peltelendirerek etin üstüne döküp servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.