![]() |
Soslu Piliç İnciği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Piliç İnciği TarifiSoslu Piliç İnciği 12 piliç inciği 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 soğan (ince doğranmış) 1 küçük havuç (kazınıp, 3 mm kalınlığında dilimlenmiş) 1 küçük kereviz sapı (3 mm kalınlığında doğranmış) 1 dolmalık yeşil biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, iri parçalar halinde doğranmış) 1 dolmalık kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, iri parçalar halinde doğranmış) 5 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kekik 1 ![]() 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Tuzun yarısını ve karabiberin yarısını inciklerin üstüne serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşi kısıp, soğanlar, havuçlar, kereviz sapı parçaları, kırmızı ve yeşil biber parçaları ve sarımsakları kaba koyup, karıştırın ![]() ![]() ![]() Ateşteki kaba domatesleri ekleyip, sık sık karıştırarak, 7 - 8 dakika pişirin (bıraktığı sıvının büyük bölümü buharlaşmalıdır) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabı üstü açık olarak harlı ateşe oturtup, maydanozları serperek, sosu 1/3 oranında çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) kaynatın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|