![]() |
Keklik Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keklik Yahnisi TarifiKeklik Yahnisi Tarifi 4 keklik (bağlanmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 orta boy soğan (doğranmış) 2 orta boy havuç (kabukları kazınıp dilimlenmiş) 125 gr mantar (silinip temizlenerek dilimlenmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı unlu tereyağ 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı ![]() Büyük bir tavada yağı kızdırıp soğan ve havuçları koyunuz ![]() ![]() Delikli kepçeyle soğan ve havuçları tavadan alıp bir güvece koyarak, güveci bir kenara bırakınız ![]() ![]() Keklikleri tavaya koyup ara-sıra döndürerek 6-7 dakika, her yanları pembeleşene kadar kızartınız ![]() Tavayı ateşten alıp keklikleri de güvece koyarak tuz, biber ve baharat torbasını ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Güveci ateşten alıp maşa yada iki büyük kaşıkla keklikleri çıkararak 4'e bölünüz ![]() ![]() ![]() Süzülmüş sosu yeniden güvece koyup harlı ateşte, arasıra karıştırarak 6-7 dakika, üçte birini çekene kadar kaynatınız ![]() Ateşi kısıp unlu tereyağı küçük parçalar halinde katarak 2-3 dakika, sos pürtüksüz ve koyu olana kadar pişiriniz ![]() Sebze ve keklikleri tekrar yeniden koyup, maydanozu ekleyiniz ![]() ![]() Not: Keklik yahnisini, patates püresi ve sote bezelye ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|