![]() |
Sebzeli Piliç Sarması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Piliç Sarması TarifiSebzeli Piliç Sarması 6 iri piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklandıktan sonra, filetoları alınıp, başka bir yemek için saklanmış; kalan bölümler hafifçe dövülmüş) 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 100 g dilpeyniri (6 dilim halinde kesilmiş) 2 havuç (kazınıp, 12,5 cm boyunda, 5 mm kalınlığında şeritler halinde kesilerek, 3 dakika haşlanmış) 1 kabak (kazınıp, 12,5 cm boyunda, 5 mm kalınlığında şeritler halinde kesilerek, 1 dakika haşlanmış) 6 kuşkonmaz (12,5 cm boyunda kesilip, 1 dakika haşlanmış) 6 taze soğan (12,5 cm boyunda kesilip, 1 dakika haşlanmış) 4 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, suyu sıkılarak, ufalanmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) bir tutam tuz 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış) Sarımsaklı domates sosu 3 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 taze soğan (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Limon suyunu ve zeytinyağının 1 çorba kaşığını bir kâsede karıştırıp, piliç parçalarını kâseye koyarak, her yanlarını karışıma buladıktan sonra, oda sıcaklığında 1 saat bekletin (ara sıra altüst edin) ![]() Bu arada sosu hazırlamak için, kıyılmış maydanozlar dışında bütün sos malzemesini küçük bir tencerede karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Piliç parçalarını kâseden alıp, pürüzsüz yüzleri alta gelecek biçimde mutfak tezgâhına koyun (kâsedeki içinde bekledikleri karışımı saklayın) ![]() ne bir dilim dilpeyniri koyup, üstlerine kat kat 1 'er havuç şeridi, 1 'er kabak şeridi, 1 'er kuşkonmaz şeridi ve 1 'er taze soğan şeridi yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, kalan zeytinyağını kalın dipti bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, fırını kapatarak, fırın ızgarasını yakın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|