![]() |
Kuzu Avcı Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Avcı Kebabı TarifiKuzu Avcı Kebabı Tarifi 2,5 çorba kaşığı tepeleme yağ 250 gram arpa şehriye 1 tatlı kaşığı salça 1/2 tatlı kaşığı tuz 3,5 su bardağı kaynar et suyu Eti: 1 çorba kaşığı tepeleme yağ 1 kilo kuşbaşı kuzu eti 1 baş ince doğranmış iri soğan 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı su 2 adet orta boy domates Üzerinin salçası: 1 çorba kaşığı yağ 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan 1/2 su bardağı ince dilim mantar 3 adet iri domates 1/4 tatlı kaşığı toz karabiber 2 kahve fincanı rende gravyer 1) Yağı bir tencereye koyup kızdırınız, etleri ilâve edip, etler bırakacağı suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 8-10 dakika kavurunuz ![]() 2) Sonra soğanı ilâve ederek 2 dakika daha kavurunuz ve salçasını ilâve edip 1 dakika daha kavurup ununu ilâve ediniz ![]() 3) İyice karıştırıp Baharat Torbası'nı, tuzunu ve suyunu ilâve edip ağır ateşte 15 dakika pişirip domatesini üzerine diziniz ve 15 dakika daha ağır ağır pişiriniz ![]() Mantarlı sosun hazırlanışı: 1) Küçük bir tencereye yağı koyup kızarttığınız soğanları ilâve ederek karıştırınız, sonra mantarları ilâve ediniz ![]() 2) 2 dakika karıştırarak kavurunuz ![]() 3) Domatesi, biberi ve tuzunu ilâve edip domateslerin bırakacağı suyu çekinceye kadar 7-8 dakika pişiriniz ![]() Pilavının hazırlanışı: 1) Küçük bir tencereye yağı koyunuz ![]() ![]() 2) Bir kere karıştırıp tuzunu ve et suyunu ilâve ediniz ![]() 3) Bir kere kuvvetli ateşte kaynattıktan sonra ağır ateşte ağzını kapatarak 17 dakika pişiriniz ![]() 4) Hazırladığınız etini bir güvece koyup, üzerine salçasından döküp, şehriye pilavını seriniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|