![]() |
Kuşkonmazlı Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşkonmazlı Piliç TarifiKuşkonmazlı Piliç 4 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanmış; yaklaşık 500 g) 20 kuşkonmaz (sapları kesilip, soyulmuş) 1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 dolmalık kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, şeritler halinde kesilmiş) Limonlu - tarhunlu sos: 2 taze soğan (ince doğranmış) 3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) bir tutam kekik 1/4 tatlı kaşığı tarhun 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 diş sarımsak (kıyılmış) 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 tatlı kaşığı tozşeker bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Sosu hazırlamak için taze soğanlar, limon suyu, kekik ve tarhunu bir kâsede karıştırıp, bir kenarda 10 dakika bekletin ![]() ![]() Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı çok kısık ateşe, oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuşkonmaz saplarını bir tencereye koyup, 4 çorba kaşığı su ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatarak orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Buzdolabındaki tabağı alıp, piliç göğüslerini verevine dilimleyerek, 4 düz tabağa bölüştürün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|