Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuşkonmazlı, piliç, tarifi

Kuşkonmazlı Piliç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşkonmazlı Piliç Tarifi



Kuşkonmazlı Piliç

4 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanmış; yaklaşık 500 g)
20 kuşkonmaz (sapları kesilip, soyulmuş)
1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 dolmalık kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, şeritler halinde kesilmiş)
Limonlu - tarhunlu sos:
2 taze soğan (ince doğranmış)
3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
bir tutam kekik
1/4 tatlı kaşığı tarhun
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 diş sarımsak (kıyılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tozşeker
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

Sosu hazırlamak için taze soğanlar, limon suyu, kekik ve tarhunu bir kâsede karıştırıp, bir kenarda 10 dakika bekletin Çiçekyağı, sarmısak, maydanoz, tozşeker ve karabiberi katıp, 10 dakika daha bekletin
Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı çok kısık ateşe, oturtarak, yağı ısıtın Piliç göğüslerine tuz ve karabiberi serpin Yağ ısınınca piliç göğüslerini tavaya koyup, üstlerine ağır bir tabağı ters kapatarak, göğüsleri 5 dakika pişirin Altüst edip, öbür yüzlerini de aynı biçimde 3 - 4 dakika pişirdikten sonra, tavayı ateşten alın Göğüs etlerini bir servis tabağına çıkarıp, tabağı buzdular bında en az 10 dakika soğutun
Kuşkonmaz saplarını bir tencereye koyup, 4 çorba kaşığı su ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatarak orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra, kuşkonmazları yumuşayıncaya (ama gevrekliklerini yitirmemelidirler) kadar (yaklaşık 2 dakika) haşlayın Tencereyi ateşten alıp, kuşkonmazları bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkaladıktan sonra bir kenara bırakın
Buzdolabındaki tabağı alıp, piliç göğüslerini verevine dilimleyerek, 4 düz tabağa bölüştürün Yanlarına kuşkonmaz saplarını yerleştirip, üstlerini kırmızı biber şerit-leriyle süsleyin Kâsedeki sosu kaşıkla piliç dilimlerinin ve kuşkonmazların üstüne bölüştürüp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.