![]() |
Dil Rostosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dil Rostosu TarifiDil Rostosu Tarifi 1 sığır dili 1 demet kereviz 3 kaşık yağ 2 soğan Tuz, karabiber 1 adet havuç 2 adet domates veya 1 kaşık salça 2 defne yaprağı 2 diş sarımsak 1 çay bardağı elma sirkesi Bir tencereye bolca su, 1 demet kereviz, tuz, yıkanmış dili koyup tencereyi ateşe koyunuz ![]() Su ısınınca üstteki köpükleri alıp tencerenin kapağını kapatıp orta hararetli, ateşte dili bir saat pişiriniz ![]() Dili sudan çıkarıp hafif ılıyınca üstünün pürtüklü derisini bıçakla tıraş edercesine soyunuz ![]() Tencereye 3 kaşık yağı koyup kızdırıp derisi soyulmuş dili koyup iyice kızartınız ![]() Sonra tencereye kabuğu kazınmış iri iri doğranmış havucu, soğanı, sarmısağı, defne yaprağnj koyup bunlarla dili 5 - 6 dakika kavurunuz ![]() Sonra karışıma kabukları soyulmuş domatesi ya da sulandırılmış salçayı koyup bununla da 5 dakika kavurunuz ![]() Sonra tencereye sirkeyi ve üzerine çıkacak kadar önceki haşlama suyundan koyup orta hararetli ateşte dil yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() ![]() Dil, pişince bir kaba alıp tenceredeki salçayı süzgeçten geçiriniz ![]() Sonra dili ince ince dilimlere kesip servis tabağına diziniz ![]() Üzerine süzgeçten geçirilmiş salçayı döküp sıcak servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|