![]() |
Çilavlı Ve Gömlekli Kavurma Tarifi (İran) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilavlı Ve Gömlekli Kavurma Tarifi (İran)Çilavlı ve Gömlekli Kavurma Tarifi (İran) Pilavı: 500 gram İran pirinci, amberbu 3 çorba kaşığı tuz 3 litre et suyu (yoksa su) 200 gram tereyağı Sarmak için: 1 adet hazır baklava yufkası Eti: 1 çorba kaşığı yağ 1 kilo az yağlı koyun eti (kemiksiz but, böbrek yatağı veya kol) 2 adet soyulmuş küçük soğan 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1/2 tatlı kaşığı kekik 1) Etin sığabileceği küçük bir tencereye yağı koyup eritiniz ![]() 2) Etleri ve soğanı ilâve edip tencerenin kapağını sıkıca kapayarak orta ateşe oturtunuz ![]() 3) Zaman zaman karıştırarak et suyunu bırakıp kaynamaya başlayınca ağır ateşe alınız ![]() 4) Yine, zaman zaman karıştırarak 1 saat 15 dakika pişirip içinden soğanları çıkarıp atınız ![]() 5) Tuzunu, biberini ve kekiğini serpip 15 dakika daha aynı şekilde kavurunuz ![]() 6) Pirinci 1 saat önce bol ılık ve tuzlu suda ıslayıp sonra 4 defa yıkayarak süzünüz ![]() 7) Bir tencereye tuzu, et suyunu (veya suyu) koyup kaynatınız ![]() ![]() 8) Tereyağını kızartınız ve süzülmüş pirinci üzerine boşaltıp çatalla bir kere karıştırıp tencerenin üzerine bir yağlı kâğıt, kâğıdın üzerine de kapağını kapatarak gayet ağır ateşte veya fırında 10 dakika demlendiriniz ![]() 9) Bir küçük tepsinin veya payreks cam kabın içini yağlayıp yufkayı örtü gibi kenarlarından taşırarak içine yayıp pilavın yarısını içine boşaltınız ![]() 10) Koyun etini dilimleyip pilavın üzerine diziniz ![]() 11) Etin üzerine geri kalan pilavı yayıp kenarlardan taşan yufkalarla pilavın üstünü kapatarak üzerini yağlayınız ![]() 12) Fırına sürüp altı ve üstü kızarıncaya kadar 15-20 dakika kızartıp, bir tevzi tabağına altüst ederek servis vapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|