Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
stifado, tarifi

Stifado Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Stifado Tarifi



Stifado Tarifi

MALZEMELER:
1 kilo dana eti (50 gramlık parçalara bölünür)
1 kilo arpacık soğanı (kabukları soyulup yıkanır)
2 büyük domates (kabuğu soyulup ufak doğranır)
4 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 bardak zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
4 defne yaprağı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karanfil
Tuz
Karabiber
Şeker
250 gram yeşil zeytin

HAZIRLANIŞI:
1/2 bardak zeytinyağında arpacık soğanları pembeleşinceye kadar karıştırın ve bir tabağa çıkarın Et parçalarını aynı zeytinyağında hafifçe çevrip, sirke ilave edin Domates, 1/2 bardak zeytinyağı, defne yaprağı, sarımsak ve baharatı eklenip çok hafif ateşte 15 dakika pişirin Ete arpacık soğanları da ekleyin Et yumuşayıp yemek kendi suyuyla kalıncaya kadar pişirmeye devam edin Yeşil zeytinler kaynar suda 10 dakika bekletip kevgirde süzdükten sonra, yemeği ateşten almadan ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.