![]() |
Kürtlerin Ateşle İmtihanı - Özet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kürtlerin Ateşle İmtihanı - ÖzetKürtlerin Ateşle İmtihanı Sadık Yalsızuçanlar…Aslında her kitabı ile -öyle böyle değil- hakikaten bizi şaşırtan, elit ve velut bir kalem… Yalsızuçanlar, edebiyat dünyasına kazandırdığı kitapları ile bilinse de, kendisinin son çıkardığı kitap öylesine cesur ve iddialıydı ki; hem kendi çizgisinin biraz dışına çıktı; hem de Türkiye gerçeğinin tam ortasından konuştu ![]() ![]() 645 sayfalı, oldukça hacimli bir kitap olan Kürtlerin Ateşle İmtihanı, Ahmed-i Hani'nin bir beyiti ile başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Erkek kimdir, kadın kim ? Vurgun kimdir, düşkün kim ? Ve ardından şu sözle donup kalıyorsunuz: "Yaratıcı da insanın yurdudur…" Bu meseller bize bir meselenin ipuçlarını veriyordu sanki ![]() ![]() Kitapta sizi düşündüren bir çok konuya rast geliyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Yalsızuçanlar'ın, "Kürt Meselesi"inden ziyade, "Kürt'ün meselesi" üzerinde yoğunlaştığını; ve "Anadolu Mayası" diye adlandırdığı insan topluluğunun, Kürt açılımına farklı bir boyut getireceğini düşünüyorum ![]() ![]() Kitapta, bütünlüğe bambaşka bir renk getiren ve beni etkileyen iki veciz söze şahitlik ettim; paylaşmak istiyorum: "Gerçeklik, yanılsama olduğu unutulan yanılsamadır…" "Define ile yılan, gülle diken, sevinçle gam bir aradadır…" Kitap hakkında bir çok yorumda bulunulması muhtemeldir ![]() "Sadık Yalsızuçanlar" ile tanış olmalısınız ![]() Sadık Yalsızuçanlar Siluet Yayınları, Ankara 2008, 645 Sayfa KİTABIN KÜNYESİ Kürtlerin Ateşle İmtihanı, Sadık Yalsızuçanlar, Siluet Yayınları, Ankara 2008, 645 Sayfa SATINALMA BİLGİLERİ Bu kitabın Kitapyurdu ![]() Yazar: Emre Emiralioğlu |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|