| 
 | |||||||
|    | 
|  | Konu Araçları | 
| kebabçı, misali, noktaları, pişirmenin, püf | 
|  | Kebabçı Misali Et Pişirmenin Püf Noktaları |  | 
|  10-21-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Kebabçı Misali Et Pişirmenin Püf NoktalarıKebabçı misali Et pişirmenin püf noktaları Kurban Bayramı'nda kesilen kurbandan misafire ikram etmek bir gelenektir  Ancak bu ikramın, ev sahibini mahcup etmeyecek kadar lezzetli olması önemlidir    Kurban Bayramı'nda kesilen kurbandan misafire ikram etmek bir gelenektir  Ancak bu ikramın, ev sahibini mahcup etmeyecek kadar lezzetli olması önemlidir  Et pişirmek kolay gibi görünse de etin lezzeti ve besin değeri pişirme yöntemlerine bağlı olduğu için oldukça zor bir iştir  Usta aşçılara göre, et yavaş yavaş pişirilmeli ve tuzu, piştikten sonra ilave edilmeli  Aşçıların dikkat çektiği bir başka nokta da etlerin saklanması  Çiğ et ve pişmiş et birbirine değmeyecek şekilde saklanmalı  Öte yandan yemek yaparken et suyu kullanmayı seviyorsanız, et sularını günlük tüketin  Et suyunun defalarca kaynatılması, lezzetinin bozulmasına sebep olur  Zaman Gazetesi'nin haberine göre, halk arasında Ümit Usta olarak bilinen aşçı Ümit Ömer Sevinç, etin ilk başta orta ateşte pişirilmesini, kendi suyunu bırakmaya başladığı andan itibaren kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini söylüyor  Samanyolu Televizyonu'ndaki Yeşil Elma yemek programını sunan Oktay Aymelek ise yumuşak olması için etin terbiye edilmesi tavsiyesinde bulunuyor  Etin ince dövülmesi gerektiğini söyleyen Oktay Usta, "Et, soğan rendesi, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yoğurt suyu karışımı ile terbiye edilmelidir  Yoğurt suyu asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlar  ' diyor  Kurban etinin daha lezzetli olması için: Pişirmeden önce eti soğuk suda 20 dakika bekletin  Böylece etin kanı çıkacak ve rengi açılacak  Küçük dilimler şeklinde kesin  Tavayı veya ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın  Yüksek ateşte pişirmeyin  Hem daha geç pişer hem de lezzetli olmaz  Tuzu et piştikten sonra ilave edin  Tuzu baştan katarsanız, etin geç pişmesine, suyunu salmasına sebep olur  Etin yumuşak olmasını istiyorsanız, haşlama suyuna 2 yemek kaşığı sirke katın  Yoğurt suyu ile eti terbiye edin  Yoğurt suyu, asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlar  Baharatları, et yemek çeşidine göre pişme öncesinde veya sonrasında ilave edin  Örneğin tas kebabında baharatları etle birlikte, orman kebabında ise yemek piştikten sonra ilave edin  Pişmiş et ile çiğ etin birbirine değmeyecek şekilde saklanması gerekiyor  Çiğ et, buzdolabın en alt rafında, pişmiş et ise en üst rafta saklanmalı  Böylece çiğ et suyunun pişmiş et içerisine damlaması sonucunda oluşabilecek riskler önlenecektir  Ayrıca, dondurulacak etleri tek kullanımlık porsiyonlara bölün  Pişmiş etleri sıcak iken derin dondurucuya bırakmayın  Hangi amaçla kullanılacağına dair et poşetlerinin üzerine not yazarsanız daha sonra kolaylık olacaktır | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |