|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bebeğin, bebeklerde, beğen, eğitilmesi, eğitim |
![]() |
Bebeklerde Beden Eğitim Bebeğin Eğitilmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bebeklerde Beden Eğitim Bebeğin EğitilmesiBebeklerde Beden Eğitim, Bebeğin Eğitilmesi Bebeğin kas ve kemikleri, 3 aylık olduktan sonra doğal gücü-nü kazanmaya başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hareketler ne zaman yapılmalıdır? Beden eğitiminin meme ve banyo saatinden önce yapılması uygundur ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hareketler nerede yapılmalıdır? Havalandırılmış, temiz bir odada ve uygun bir masanın üze-rinde yapılması gerekir ![]() ![]() ![]() Bu hareketler ne kadar süreyle yapılmalıdır? Başlangıçta 1 -2 dakika kadar yaptırılan beden hareketleri za-manla biraz daha artırılarak 5 dakikaya kadar çıkabilir ![]() Bebeğe jimnastiği annesi yaptırmalıdır ![]() Böylece hem bebekle aralarında daha çok yakınlaşma olur, hem de çocuğun dilinden en iyi anlayan kimse o olduğu için jim-nastik sırasında küçüğün göstereceği tepkileri de yine en iyi o de-ğerlendirir ![]() Bebeğe jimnastik çıplak olarak yaptırılmalıdır ![]() Havanın sıcaklığı gözönüne alınarak mümkünse pencere açık bırakılmalıdır (esinti çocuğun üzerine doğrudan gelmeyecek şekilde) ![]() Beden eğitimi yapmaya alışkın olan küçük, günün birinde huysuzlanır ve isteksiz görülürse o gün jimnastik yapılmaması da-ha doğrudur ![]() Ateşi olan hasta çocuğa da jimnastik yaptırılmaz ![]() Çocuğunuzu zaman zaman kontrol edecek olursanız, adale-lerinin kalınlaştığını, kuvvetlendiğini farkedeceksiniz ![]() ![]() Küçüğe jimnastik yaptırırken bazı beden hareketleri yavrunun hoşuna gitmeyebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|