Meyveleri Kabukları İle Tüketin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveleri Kabukları İle TüketinMeyveleri Kabukları İle Tüketin Elma, armut, incir gibi kabuklu meyvelerin, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmesi gerektiği belirtildi ÇANAKKALE - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr Arsan Bilişli, meyvelerin renk maddelerinin oluşması için güneş ışığı görmesi gerektiğini, bu sayede vitamin C ve glikozun oluştuğunu söyledi Meyvelerdeki renk maddelerinin tümünün, antikanserojen olduğu için kabuğuyla tüketilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Bilişli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kabukları, meyvelerin doğal koruyucu unsurudur Organik asitler yönünden çok zengindirler Ancak, meyveler ne kadar yıkanırsa yıkansın zirai ilaç kalıntısı olabilir Bu nedenle gıda güvenliği açısından kabuğunu soymak zorunda kalıyoruz Elma, armut, incir gibi meyveler, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmelidir ” |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|