Ne Yediğimizi Bilmiyoruz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ne Yediğimizi BilmiyoruzNe Yediğimizi Bilmiyoruz Toplantıda konuşan Türkiye Süt Et Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Başkanı Erdal Bahçıvan Türkiye’de bir litre sütte 1 milyon bakteri olduğunu söyledi Bu oran Arjantin’de 20 bin Polonya’da 180 bin![]() Avrupa Birliği 1 litre sütte bulunan bakteri miktarının 100 binden az olmasını şart koşuyor ![]() SETBİR’in verilerine göre Türkiye’de et ve süt fiyatları da dünya ülkelerine oranla çok yüksek ![]() Et fiyatları Avrupa Birliği: 5-7 YTL Türkiye: 15 YTL Süt fiyatı Avrupa Birliği: 1 YTL Türkiye: 1 5 YTLYıllık ortalama kişi başı geliri 25 bin doların üzerinde olan AB ülkelerinde kişi başına süt tüketimi Avrupa Birliği’nde 80 ABD’de 92 kilo iken Türkiye’de bu rakam sadece 27 kilo ![]() Ette de benzer bir tablo var Kişi başına kırmızı et tüketimi Avrupa Birliği’nde 20 ABD’de 43 Türkiye’de ise 12 kilo![]() Sektörün önemli sorunlarından biri de verimlilik Türkiye’de büyükbaş hayvanların et verimi 150-200 kilo ile sınırlı Gelişmiş ülkelerde bu rakam 500-600 kiloyu buluyor![]() Sektör temsilcileri Türkiye’nin bu alandaki sorunun küçük işletmelerin yaygınlığına bağlıyor ve AB’ye uyum için Türkiye’de öncelikle büyük işletmelerin desteklenmesi gerektiğinin altı çiziliyor ![]() Forumacil com Ne Yediğimizi BilmiyoruzHakkında Ne Yediğimizi Bilmiyoruz |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|