![]() |
Pilavlı Hamsi - Pilavlı Hamsi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pilavlı Hamsi - Pilavlı Hamsi TarifiPilavlı Hamsi Malzemeler • 1 kilo hamsi • 1 su bardağı pirinç • 3 su bardağı et suyu • 1 çay kaşığı kırmızıbiber • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 soğan • 1 demet dereotu • 1 çay bardağı sıvıyağ • Tuz Hazırlanışı 1- Ayıklanmış pirinç, tuz bir kaba konur ![]() ![]() ![]() 2- Küçük bir tencereye tereyağı ve sıvıyağ konup rendelenmiş soğan kavrulur ![]() ![]() ![]() dereotu karıştırılıp ocaktan alınır ![]() 3- Kılçığı ayıklanmış hamsi iyice yıkanır ![]() ![]() 4- Balıkların üzerine pilavın yarısı konur ![]() ![]() ![]() ![]() 5- Artan hamsi de aynı şekilde yapılıp servise sunulur ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|