![]() |
Alman Mutfağı - Alman Ekmeği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Mutfağı - Alman Ekmeği TarifiAlman Mutfağı-Alman Ekmeği Tarifi Malzemeler 500g un 1 kase ılık su 1 paket (42g) yaş maya (yaşmaya yoksa 1 paket kuru maya) 1 kesme şeker 1 tatlı kaşığı tuz (ben bir tutam kullandım) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yumurta üzerine çörek otu veya susam Yapılışı mayayı ve kesme şekeri ılık suda eritin ![]() unu bir kaba alın ![]() ![]() ![]() mayayı unun ortasına boşaltın ![]() ![]() hamuru iyice yoğurup üzerine bir bez örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın ![]() hamur kabarınca bir iki defa daha yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ekmeklerinizin üzerine fırça ile oda sıcaklığında su sürüp çörek otu veya susam serpin ![]() ısıya dayanıklı bir kaseye kaynar su koyun ![]() ![]() ![]() tepsiyi fırına koyun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|