|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çıkartılmış, izmarit, tava, tulumu, yapılır |
Tulumu Çıkartılmış İzmarit Tava Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tulumu Çıkartılmış İzmarit Tava Nasıl YapılırTulumu Çıkartılmış İzmarit Tava Nasıl Yapılır Izmarit balıklarını tulumalarını çıkartarak ayıklayın, yıkayın, hafifçe tuzlayın Malzemeler 10-12 adet izmarit balığı, 3 yemek kaşığı un, tuz, sıvı yağ ![]() Izmarit balıklarını tulumalarını çıkartarak ayıklayın, yıkayın, hafifçe tuzlayın, una bulayın ve kızgın yağda kızartın Kağıt mutfak peçetesinde fazla yağını alın Sıcak servis yapın Balıkların yanında haşlanmış sıcak patates ve mayones ikram edebilirsiniz (Tulum çıkartma: balık kafa tarafı bileğe gelecek şekilde sol avuca alınır ve sıkıca tutulur Dikenli sırt yüzgeci keskin bir bıçakla kuyruktan kafaya doğru 2-3 milimetre derinden kesilerek çıkartılır Balık aynı elde ters tutulup alt yüzgeci de aynı şekilde çıkartılır Karnı yarılır, içi temizlenir ve yıkanır Balık tekrar sol ele alınır ve bıçağın ucu yaka tarafındaki derinin altın sokulur Sağ elin baş parmağının yardımıyla kuyruk yönünde sıyrılarak her iki tarafındaki derileri çıkartılır)![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|