Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolmasıyemek, kaburga, kuzu, tarifleri

Kuzu Kaburga Dolması-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Kaburga Dolması-Yemek Tarifleri




Kuzu kaburga dolması-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci

3 kg kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak

Tuz ve toz karabiber

Dolma İçi:

1 su bardağı doğranmış kereviz başı

1 çay bardağı doğranmış soğan

4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

2 su bardağı dilimlennıiş elma

1 çay bardağı ceviz

1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı baharat

HAZIRLANIŞI

Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin Üzerine tuz ve biber serpin Yanmaması için kemik uçlarını folyo ile sarın Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayın 200 derece fırında 30 dakika süre ile kızartın Diğer tarafta geniş bir tava içinde tereyağını eritin Kereviz ve soğanı orta ateşte pişirin Ocaktan indirin Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın Kızarmış kaburganın içini bu malzeme ile doldurun Üzerini folyo ile kapatın ve 15 dakika daha pişirin Folyoları çıkarın ve sıcak olarak servis yapın

8-10 Kişilik

Her servis 676 kalori, 49 gr Protein, 34 gr Yağ, 41 gr Karbonhidrat, 2 gr Lif, 169 miligram kolesterol, ve 485 miligram sodyum içerir

AFİYET OLSUN!



Alıntı Yaparak Cevapla

Kuzu Kaburga Dolması-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Kaburga Dolması-Yemek Tarifleri




NTARLI ve KREMALI PİLİÇ Malzemeler

400 gr piliç göğüs eti

4 çorba kaşığı tereyağı

250 gr mantar

1 çorba kaşığı kırmızı toz biber

4 çorba kaşığı krema

Bir tutam dereotu

Tuz

MANTARLI ve KREMALI PİLİÇ TARİFİ

Piliç etlerini ve mantarları yıkadıktan sonra kuşbaşı doğrayın Tereyağını eriterek, kuşbaşı doğranmış piliç göğüslerini altın sarısı renk alıncaya kadar çevirin Mantarları ilave ederek, 2 dakika kadar, yumuşayıncaya kadar sote edin Hazırladığınız mantarlı pilice kırmızı toz biber, tuz ve kremayı ilave ederek bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın Hazırladığınız yemeği tabağa koyduktan sonra doğranmış dereotu, bir dal nane ve makarna ile servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.