![]() |
Karaman Eğitim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karaman EğitimKaraman eğitim Karaman eğitim EĞİTİM İlimiz tarihte, eğitim ve kültür alanında önemli bir merkez olmuş ve bu konumunu sürdürme çabasındadır ![]() ![]() ![]() İlimizdeki ilköğretim ve ortaöğretim okullarında toplam 44570 öğrenci ve 2641 öğretmen bulunmaktadır ![]() Öğretim kademelerine göre okullarımızın durumu şöyledir Okul Öncesi İl merkezinde 1 bağımsız ana okulu, 137 öğrenci, 6 öğretmen 1 Müdür Yardımcısı ile 5 şubede eğitim öğretim yapmaktadır ![]() ![]() ![]() İlköğretim İlimiz genelinde 103 birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulu, 70' i müstakil sınıflı ilköğretim okulu, 2' si pansiyonlu ilköğretim okulu, 1 yatılı bölge okulu ve 4 özel ilköğretim okulu olmak üzere, toplam 180 okulda, 1515 şubede 1960 öğretmen ile 34258 öğrenci, 1218 derslikte eğitim öğretim yapmaktadır ![]() ![]() İlimiz merkezindeki 11 ilköğretim okulunda ( Atatürk, B ![]() ![]() ![]() ![]() İlimiz genelinde 121 okulumuzdaki 2551 öğrenci merkez okullarına taşınmaktadır ![]() İlimiz genelindeki ilköğretim okullarımızda (Köyde) 124 lojman bulunmaktadır ![]() Ortaöğretim İlimiz genelinde; 16 genel lisede 207 derslik, 220 şube, 6010 öğrenci 340 öğretmen ile eğitim öğretim, 11 meslek teknik lisesinde (Anadolu Öğretmen Lisesi dahil) 120 derslik, 113 şube, 2742 öğrenci, 266 öğretmen ile eğitim öğretim, 2 özel lisede 17 derslik, 5 şube, 94 öğrenci 15 öğretmen ile eğitim öğretim yapılmaktadır ![]() İlimiz merkezindeki 3 genel lisede (Karaman Lisesi, Bifa Lisesi ve Fatih Lisesi ) ikili eğitim öğretim yapıldığından, normal eğitime geçmesi için, (Her sınıfa 30 öğrenci baz alındığında) 62 dersliğe ihtiyaç vardır ![]() ![]() Yaygın Eğitim İlimizdeki 6 Halk Eğitim Merkezinde 57 öğretmen ile 132 kurs açılmıştır ![]() ![]() Mesleki Eğitim Merkezinde 37 öğretmen ve 1 usta öğretici ile açılan 6 kursa 370 kursiyer katılmış 262 kalfa ve 108 usta öğretici yetiştirilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2001-2002 Eğitim Öğretim Yılında eğitime açılan, Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezimizde, 18 öğretmen 80 zihinsel engelli öğrenciye eğitim vermektedir ![]() Yükseköğretim İlimiz Selçuk Üniversitesine bağlı olarak 1 fakülte (Karaman İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi), 2 yüksek okul (Karaman Sağlık Yüksek Okulu ve Karaman Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu), 3 meslek yüksek okulu (Karaman Meslek Yüksek okulu, Ermenek Meslek Yüksek okulu ve Kazımkarabekir Meslek Yüksek okulu) bulunmaktadır ![]() İlimizde bulunan 1 fakülte ve 5 yüksekokulda 109 öğretim görevlisi görev yapmaktadır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|