![]() |
Ayrılık... |
![]() |
![]() |
#1 |
TiFus
|
![]() Ayrılık...Ayrılık Aramızda, ayrılık sadece bir kelime, neden terk etmiyorsun beni bir türlü, söyle! Annemin saçlarımı taradığı günler gibi aklımdan hiç çıkmıyorsun, neden insan hafızasından bazı şeyleri silemiyor acaba ![]() ![]() ![]() Ruhuna kazınmaya görsün bir an, çakılıp kalıyor içine sonra çıkartabilene aşk olsun ![]() Bir şeyler esir alıyor ruhunu ve seni terk etmiyor asla ![]() Sonra oyalanıyorsun orada, burada benim gibiysen çoğu zaman kitaplarda ![]() ![]() ![]() Kimi başucumda, kimi salondaki sehpalara dağılmış kitaplarım, sayfalarının arasına işaret koyduğum, nerede kaldıysam oradan devam ettiğim kitaplarım artık beni oyalamıyor, ne yalan söyleyeyim bıktım okumaktan çünkü hiç biri seni anlatmıyor ![]() Seni en fazla hiç tanımadığımız insanlar anlatıyor gözümün bebeği ![]() yaşadıklarındasın ![]() ![]() Salı pazarında dolaştım gene, baş parmaklarının uçları bıçak kesiği kadınlar ellerinde torbaları karınca misali yuvalarına bir şeyler taşıyan kadınların pazarı ![]() Herkes tanıdık, herkesin yamalı bohça gibi hayatı yanında, öyle ortak yanlar var ki şaşırıyorum baktıkça kadınlara ![]() öfkesinde biraz sen ![]() kendinin ağası ![]() bakıyor, kokluyor ve çoğu kez almıyorlar, öyle ya o paraya çocuğa eşofman alınır, yani o paraya, ne beğendiyse yerine neler alınır diye hesap yapan kadınlar var her tezgahta ![]() İşittikleri son sevgi sözcüğü neydi acaba, biri ortada kurulmuş çay ocağında yanıma oturuyor ![]() pek sıkılmış belli bana askerdeki oğlundan söz ediyor, çok özlemiş, hangi sebzeye baksa, oğlunun sevdiği yemek aklına gelmiş anlatıyor ve gözleri doluyor ![]() Savaş çıkmaz değil mi diye soruyor, bilmem diyorum; savaşlara karar verenler askerlik yaşı geçmiş erkekler, ne yapacakları belli mi olur, bekliyoruz hangi namluda öfkeleri durulur diye ![]() Sağ kalmayı becerdikse, hani bizi de yaşarken öldürmelerine sustuğumuz içindir ![]() Doğru diyor kadın, dikleşiyor yorgun vücudu bıraksalar koskoca bir orduyu haklar bir oğul uğruna ![]() İşte böyle bir şey kadın olmak, annelik var ucunda, elinde file, torba, üst baş pejmürde ama oğlu düşünce aklına kafa tutuyor dünyaya ![]() Neye baksam Salı Pazarı’nda seni anlatıyor bana, arkamdan konuştuklarında utanmamalıyım diye yaşadığım hayatım, sana anlatamadıklarım, yarım kalan ne varsa aramızda aşk oluyor Salı Pazarı’nda, herkesin alabileceği kadar ucuz bir aşk ![]() Affediyorum bugün ne varsa beni inciten sırf intikam olsun diye ![]() çalıyor, beni arıyorsun birden sesler kesiliyor, duyacaklar diye ürküyorum ondan bir an sessiz kalışım ![]() Ama tabii sen bunları bilmiyorsun, Telefonda neredesin diyorsun Bıraktığın yerdeyim ![]() Salı Pazarı’nın ortasında Denizi seyrediyorum Ya da bir yürüyüşte bir toplantıda Ne derlerse yapıyorum ![]() Ne kadar zaman oldu görmeyeli seni Diye soruyorsun Zaman artık yok ki bilmiyorum Neyse ki Ellerim hep benimle Sana dokunmayan Durmadan içinde senin olduğun şiirler yazan ![]() Tarih Sabahları seni özlemiş kalktığım Kahve vakitleri Şimdi telvelerden medet umma günleri Her yalana razı geldiğim Kahve falları ![]() Peki sen hatırlıyor musun beni , Çantasında mutlaka kitap gezdiren bir kadın Ve küçük bir kolonya şişesi, bir de kalp ilacı ![]() Ne zaman mı, Sağır zaman, çıt yok ![]() Salı Pazarı’nda durduğuma bakma Çoktan çekip gittim başka diyarlardayım ![]() Aramızda, ayrılık sadece bir kelime Neden terk etmiyorsun beni bir türlü, söyle!
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|