![]() |
Pratik Meze Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Meze TarifleriHibes (Antalya yoresel meze) Malzemeler; 2 çay kaşığı acı pul biber 2 çay kaşığı tuz 3 çay kaşığı kimyon 3 diş sarmısak Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı tahin 2 limon (suyu çıkartılacak) Srmısakları dövün ![]() ![]() ![]() ![]() Haydari (akdeniz mezesi) Malzemeler; 2-3 diş sarmısak 1,5 su bardağı süzme yoğurt 1 ÇAY BARDAĞI kadar beyaz peynir tuz,kimyon,kırmızı biber 1 çay bardağı ayçiçek yağı Peyniri sarımsakları rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Antalya Piyazı içindekiler 2 su bardağı kuru fasulye 3-4 yemek kaşığı sirke 2 adet soğan 2 adet yeşil biber 1 adet limonun suyu Tuz Pul biber hazırlanışı Akşamdan ıslatılan fasulyeler haşlanır ![]() Soğan, yeşil biber ince ince kıyılır ![]() Tüm malzemeler karıştırılır ve servis tabağına alınır ![]() Üzeri maydanoz yaprakları ile süslenerek servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pratik Meze Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Meze Tarifleri![]() Köpeoğlu: Bir Akdeniz mezesi olarak bilinir ve ilginç adından ötürü meyhanelerde en çok istenen meze türüdür ![]() ![]() ![]() ![]() Fava: Kabuğu soyulmuş ve kırılmış kuru bakladan yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarator Salatası ![]() ![]() ![]() ![]() Babagannuş… En garip isimli Türk mezeleri arasında ilk sıralarda yer alan Babagannuş, genellikle ızgara et yanında servis edilen patlıcanlı bir mezedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhammara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acılı Ezme: Özellikle Antep yöresinde çok bilinen acılı ezme, acı severler için değişmez bir lezzettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|