![]() |
Su Böreği İçin Yufka Nasıl Açılır?Su Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Böreği İçin Yufka Nasıl Açılır?Su Böreği TarifiYufka, yufka açmasını bilenler için çok basit, öğrenmek isteyenler için çok zor görünen bir el becerisidir ![]() Yufka açmanın inceliklerine gelince, yüksek randımanlı tabir edilen börek ve baklava hamurları için üretilen un kullanılarak hamur yoğurulacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beze, tatlı tabağı büyüklüğüne ulaştığında merdanenin görevini oklava alacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açılan hamur oklavaya sarılarak tek yönlü hareketlerle ve oklava konumunu değiştirerek, hamuru istediğiniz büyüklükte yufka olarak açabilirsiniz ![]() ![]() ![]() MALZEMELER 6 Yumurta 1 fincan su tuz 1/2 kilo beyaz peynir yarım demet maydanoz 150 gr tereyag 1cay b ![]() aldıgı kadar un ![]() YAPILIŞI: Yumurtalar derin bir kaba kırılır bir kahve fincanı su ilave edilir ![]() Tuz eklenir yag koyulup karıştırılır ![]() iyice özleştirilir20 dk bekletilir ![]() Büyük bir tencereye su doldurulur ![]() beklenir ![]() ![]() 1 taşım kaynatılır kevgir yardımıyla alınır bol soguk suya atılır ![]() her kata zeytin yag ve tere yag karışımı 2 şer kaşık dökülerek sürülür ![]() cıkan yufkalar sırasıyla dizilir ![]() eklenir aynı işleme devam edilir ![]() yaglanır ve kızartılır |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|