![]() |
Allah Şeytanı Bağlıyor Biz De Bağlayalım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Şeytanı Bağlıyor Biz De BağlayalımRamazan geldi, hoş geldi ![]() Ramazan hem insanı, hem aileyi, hem mahalleyi, hem şehirlerin havasını değiştiriyor ![]() En çokta çocuklar etkileniyor Ramazan’dan ![]() ![]() Yemek ve içmek isteğine karşı kendini tutmaya, oruç tutmak diyoruz ![]() ![]() Gündüz iş yorgunluğu, akam trafik yoğunluğu derken evine gelen bir baba, iftar yaklaştıkça evinde terör estiriyorsa, orucu nasıl tuttuğunu sorgulamalı ![]() ![]() Her zamanki oyunlarına, yaramazlıklarına devam eden çocuklarına sürekli, “Sessiz olun! Zaten sinirlerim tepemde” diye bağıran bir baba çocuğuna oruç ve Ramazanı nasıl sevdirecek ![]() ![]() Normal zamanlarda o kadar sinirli olmayan babasının, bu kadar sert tepkilerini gören bir çocuk, Ramazan’ı ve orucu sever mi? Meleklerin gıdasını ateşle anlatmak… Hayatının yarısını dans eğitimi alarak ve vererek geçirmiş, sonra Müslüman olmuş bir kadının, İslam’ı yaşamaya başladıktan sonra hissettiklerini okumuştum ![]() ![]() ![]() ![]() Dini sevdirme adına yaptığımız hatalarla ilgili yazdığım bir yazıya, yorum yapan bir okuyucumun duygularını okuyunca, küçük yaşta çocuklarımıza yaptığımız hataların uzun yıllar onları nasıl etkilediğini daha iyi gördüm ![]() Ben de daha küçükken yaratıcı hakkında hiç bir şey bilmezken, babam ızgarada köfte kızartıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Adalet ve merhamet anlatılmaz, uygulanır… Din kültürü derslerine giren öğretmen derste, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() “Hocam! Bize Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İHL’li bir öğrenci anlatmıştı ![]() Siyer dersinde hocamız Hz ![]() ![]() ![]() Hocamız bir ara sustu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizi bir güzel haşlayan hocamız, masasına geri döndü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * * * * * * * * Çocuklara beş vakit namazı ateşle sevdirmeye çalışmaktan vazgeçmeliyiz ![]() Hz ![]() ![]() Peygamberimizin şefkatini, sabrını anlatmak değil, uygulamak zorundayız ![]() Ramazan, daha öfkeli, daha asabi, daha saldırgan olacağımız bir ay değil, daha sevecen daha sabırlı olmamız gereken bir aydır ![]() Allah şeytanı bağlıyor, bizde bağlayalım… Hayırlı Ramazanlar ![]() Sait ÇAMLICA |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|