![]() |
Radyo Kurmak(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Ergenekon
|
![]() Radyo Kurmak(Resimli Anlatım)Kendi radyonu kendin kur MP3 koleksiyonu olmayanınız ya hiç yoktur ya da çok azdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İhtiyacınız olanlar çok basit ![]() ![]() ![]() Önce bu malzemeleri bulabileceğiniz adresleri verelim: WinAmp 2 ![]() Download Winamp Media Player 5 ![]() ![]() Nullsoft SHOUTcast Server: http://www.shoutcast.com/downloads/s...-9-windows.exe Winamp için SHOUTcast DSP Plugin: http://www.shoutcast.com/downloads/s...2b-windows.exe Şimdi bir yandan bunları indirirken, bir yandan da neler yapacağınıza bir göz atalım ![]() Bu arada küçük bir uyarı: SHOUTcast ile internet üzerinden radyo yayını yapmak istiyorsanız WinAmp’ın 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk olarak WinAmp 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi WinAmp’ı kapatıyoruz ve DSP Plugin’ini kuruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Son olarak da yayın yapmamızı sağlayacak olan uygulamayı kurmak için “shoutcast-1-8-9-windows ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------------------------------2----------------------------------------------------------- Ayarlar: Winamp için SHOUTcast DSP Plugin ![]() Ayar yapmaya WinAmp eklentisinden başlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karşınıza gelen pencerede, Plug-ins bölümünün altında yer alan DSP/Effect seçeneğine tıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() Yayınımızı gerekli şekilde yapabilmemiz için bu eklentinin ayarlarını halletmemiz gerekiyor ![]() --------------------------------------------------3----------------------------------------------------------- ![]() Main Bu bölüm, yayına başladıktan sonra çeşitli bilgiler veren bir bölüm dolayısıyla şu anda burada yapacak bir işlem yok ![]() Output: Bu pencerede, bizi ilgilendiren 3 bölüm var: “Connect”, “Connection” ve “Yellowpages” butonları ![]() ![]() Connection: Bu butona tıkladığınızda karşınıza alttaki pencere gelecektir ![]() Address: localhost Password: İstediğiniz herhangi bir şifre ![]() ![]() Encoder: Burada “1” i seçin ![]() Geri kalan ayarları değiştirmeniz gerekmiyor ![]() ![]() ![]() Yellowpages: Yellow Pages Configuration yazan kısımda çok da gerekli olmayan ama dinleyicilerinize ek bilgiler verebilecek alanlar var: “Make this server public”: Bu seçeneği işaretlerseniz, SHOUTcast’in sayfalarında listelenirsiniz ![]() ![]() Description: Yayınınızın adı URL: Web sitenizin adresi Genre: Çaldığınız müziğin türü AIM: AOL Instant Messenger numaranız ICQ: ICQ numaranız IRC: IRC kanalınız “Enable Title Updates”: İşte bu bölümdeki en işe yarayan ayar ![]() ![]() ----------------------------------------------------4----------------------------------------------------------- Encoder: Encoder kutusundan “Encoder1” i seçin ![]() Encoder Type menüsünden MP3 Encoder’ı seçin ![]() Encoder Settings menüsünden 24kbps, 22 ![]() ![]() Bu ayarlar arasında en çok oynayacağınız bu sonuncusu olacaktır ![]() ![]() ![]() Kısaca anlatmak gerekirse, burada seçtiğiniz kalite ne kadar düşük olursa ses o kadar bozuk fakat dinlemek o kadar kolay olacaktır ![]() Yayın sırasında aynı anda kaç kişinin sizin makinanıza bağlanıp müzik dinleyeceğine bağlı olarak da bu ayarlarda deneme yanılma yoluyla doğru yolu bulacaksınız ![]() ![]() Input: Input Device menüsünden WinAmp(Recommended) seçtiğiniz zaman eklenti ile ilgili ayarlar sona ermiş oluyor ![]() Bundan sonraki adımda, sunucu uygulamasının ayarlarını yapacağız ![]() ----------------------------------------------------5----------------------------------------------------------- Sunucu ayarları: ![]() SHOUTcast DNAS program grubuna gidip Edit SHOUTcast DNAS configuration kısayoluna tıklayın ![]() uygulamasını açıp ayar dosyasını önünüze getirir ![]() satırlarını kırmızı ile yazıldığı gibi değiştirmeniz gerekiyor ![]() ![]() (İsterseniz kırmızı satırları kopyalayıp, ayar dosyanızdaki gerekli yerlere yapıştırabilirsiniz ![]() *************************** ; Required stuff ; *************************** ; MaxUser ![]() ![]() ; Compute a reasonable value for your available upstream bandwidth (i ![]() ![]() ; you have 256kbps upload DSL, and want to broadcast at 24kbps, you would ; choose 256kbps/24kbps=10 maximum listeners ![]() ; only wastes RAM and screws up your broadcast when more people connect ; than you can support ![]() ; Alttaki satırda yayınınıza bağlanacak maksimum kullanıcı satırını girin MaxUser=32 ; Password ![]() ; password is required to broadcast through the server, and to perform ; administration via the web interface to this server ![]() ; consist of only letters and numbers, and is the same server your broadcaster ; will need to enter in the SHOUTcast Source Plug-in for Winamp ![]() ; CANNOT BE BLANK ![]() ; Eklenti ayarlarını yaparken Output kısmında girdiğiniz şifreyi buraya da girmelisiniz Password=sifre ; PortBase ![]() ![]() ; value, and the value + 1 must be available ![]() ; the DNAS is setting up a socket on startup, make sure nothing else on the ; machine is running on the same port (telnet localhost portnumber -- if you ; get connection refused then you're clear to use that port) ![]() ; may require root privledges on *nix machines ![]() ![]() PortBase=8000 Bu ayarlamaları yaptıktan sonra Notepad’i kapatın ![]() ![]() ----------------------------------------------------6----------------------------------------------------------- İlk Yayın: ![]() ![]() ![]() Önce, SHOUTcast DNAS uygulamasını başlatın ![]() ![]() Karşınıza yeni bir pencere açılacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci adımda, WinAmp’ı çalıştırın ![]() ![]() Artık yayına başlamaktan iki adım ötedeyiz ![]() ![]() ![]() Son olarak da, artık her seferinde WinAmp’la birlikte açılıp başınıza dert olan o ince uzun “SHOUTcast Source” penceresinde Output sekmesine gelip connect butonuna bastığınızda yayınınız başlıyor ![]() ----------------------------------------------------7----------------------------------------------------------- Nasıl dinlenecek? Elbette yayınınızın internetten dinlenebilmesi için bağlantınızın yapılmış olması gerekir ![]() Yayını test edebilmek için de dinleyecek kişilerde WinAmp uygulamasının bulunması gereklidir ![]() Yayını dinleyecek kişinin sizin yayını gerçekleştirdiğiniz internete bağlı makinanızın IP adresini bilmesi gereklidir ![]() Bunu bulmak için de internete bağlandıktan sonra eğer makineniz Windows 98 ise Start>Run menüsünde “winipcfg” yazın, makineniz Windows NT/2000/XP ise Start>Run menüsünde “cmd” yazın ve DOS komut satırında ipconfig yazın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yayını dinlemek isteyen kişi, WinAmp’ın play menüsünde Location’ı seçip, http://(ip adresiniz):8000 yazmalı (Örnek: http://212 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kod:
Kaynak: http://www.istegenc.com.tr/content/teknoloji/article.asp?lngArticleID=497 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bessraa
|
![]() usunn zmandır sölle bi radyo achıph tümm arkllarımı tophllaıph eellence yaphmaq istiodumm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Radyo Kurmak(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#3 |
StaticX
|
![]() Cevap : Radyo Kurmak(Resimli Anlatım)Yardım istiyorum! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buarada winamp versiyonlarınızın linkleri bozulmuş ![]() ![]() Bu adresten A'dan Z'ye hepsini bu adresten bulabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
!Chile_Kesh!
|
![]() Cevap : Radyo Kurmak(Resimli Anlatım)bişeyq anlandıysam arap olim valla ![]() ![]() ![]() ![]()
Kimi SevdiySem veFasız ÇıKtı ![]() ![]() Candan Sevene DüŞMedi ŞanSıM ![]() ![]() ![]() aLıŞtıM ![]() ![]() ![]() ![]() aALıştım Dost Gibi GörünenLere, aALıştım Bu KaHpe Dünyaya, aALıştım Bu yaLancı İnsanlara, aLıŞtıM ![]() ![]() ![]() ![]() 'D£M!RTAŞLI YAS!N' ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]() Cevap : Radyo Kurmak(Resimli Anlatım)bu güzel paylaşım için çok tşkler emğinize sağlık ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
sonic
|
![]() Cevap : Radyo Kurmak(Resimli Anlatım)Bunu bi bilgisayar dergisinde görmüstüm ama www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
[KAPLAN]
|
![]() Cevap : Radyo Kurmak(Resimli Anlatım)Konu güncellendi ![]() |
![]() |
![]() |