&Quot;Öl De Köye Dönme&Quot;

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

&Quot;Öl De Köye Dönme&Quot;

"Öl de Köye Dönme"

l Cihan Harbi'nin bütün cephelerde devam ettiği vatanı her tarafından barut ve kan kokusunun yayıldığı 1915 senesi sonbaharının serin ve yağışlı günlerinin birinde ak saçlı beli bükülmüş soluk benizli ihtiyar bir ananın Bilecik İstasyonundan "Söğüt'ün Akgünlü Köyünden Mehmed oğlu Hüseyin namlı tazecik oğlunu cepheye uğurladığını
Uğurlarken de: "Hüseyinim yiğit oğlum benim!Dayın Şıpka'da baban Dömeke'de ağabeylerin Çanakkale'de şehit düştüler Bak son yongam sensin Eğer minarede ezan sesi kesilecekse camilerin kandilleri sönecekse sütüm sana haram olsun Öl de köye dönme!
Yolun Şıpka'ya uğrarsa dayının ruhuna bir fatiha okumayı unutma Haydi oğul! Allah yolunu açık etsin " diyerek bağrına basıp uğurladığını (239)
Çok Şükür Sol Kolum Yerinde Duruyor"
Fransız ordusunun meşhur kumandanlarından General Guro'nun Çanakkale Savaşı' ndan sonra İstanbula gelip karşılaştığı ilk Türk kumandanına Çanakkale'de Türklerin gösterdiği destansı mücadelenin tesirinin bir ifadesi olarak:
"Sağ kolumu Çanakkale'de verdim ama bir Türk generalini selamlayabilmek için çok şükür sol kolum yerinde duruyor" diyerek hayranlığını ifade ettiğini (240)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com