Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geçer, osman, osmanın, replikleri, sözleri, zamanki, öyle

Öyle Bir Geçer Zamanki Osman Replikleri - Öyle Bir Geçer Zamanki Osman'ın Sözleri

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öyle Bir Geçer Zamanki Osman Replikleri - Öyle Bir Geçer Zamanki Osman'ın Sözleri

Öyle Bir Geçer Zamanki Osman Resimleri

Öyle bir geçer zamanki Osman sözleri, Osmanın konuşmaları, Öyle bir geçer zamanki dizi replikleri

Ben masal gibiydim bir vardım bir yoktum
çünkü çocuktum büyükler beni görmek isterlerse var olurdum
görmek istemezlerse yok ama yanılıyorlardı
ben hep vardım en çok da beni yok sandıkları zamanlarda vardım
hepsi birbirlerini birbirlerine göründükleri kadar biliyorlar tanıyorlardı
oysa benim yanımda bütün maskeleri düşüyordu çünkü ben çocuktum
yoktum onları en gerçek halleriyle çizdim aklımım defterine
ben büyüdükçe onlar masal oldu içimde

Babam kim bilir kaçıncı kere dönüyordu seferden;annem,babamın her dönüşünü yeni bir başlangıca çevirmek için hep yeni bir umutla hazırlanırdı
Misafir tabaklarını çıkarması annemin bütün aileye yaptığı barış çağrısıydıKendisi önceden yaşanmış bütün kavgaları,kırgınlıkları unuturdu
Herkesinde unutmasını isterdiBu defa da aynı şeyi yapıyorduAma babamın bu gelişi ailemizi fırtınalı denizlere sürükleyecek bir maceranın başlangıcıymış,bilmiyordum
Adım OsmanO zamanlar 6 yaşındaydımZaman beni ve hikayemdeki herkesi önüne katıp karşı konulmaz bir sel gibi sürükledi
Sinsi ve acımasız,hoyrat ve insafsızHer şey dün gibi ama artık geri dönüş yok
Öyle bir geçer zaman ki ancak anılar kalır bu selden geriye

Evin içine efsunlu, esrarlı bir hava çökerdi bazen Bu efsun annemin ve babanemin gözlerinden, bakışlarından, seslerindeki sisli tüllerden taşıyordu bu defaÇocukta olsa yakınlarda erkek tayfasından biri bulunmamalıydı Mahrem, tehlikeli ve sır dolu bir konuşma yapıcaklardı, kadınca bir konuşma Bu efsunlu havadan benim payıma 25 kurus ve leblebiciye doğru yürümek düşmüştü

insanın icinde saklanan korkunc hayvanla o aksam ilk defa kendi ailemde tanıstım
yuvalarindan firlamis gozleri ofke icinde uzayan boyunlari sisen damarlari ilk defa o zaman gordum gırtlak parcalayan urpertici haykırısları ilk o zaman isittim
bu son olmadı tabi benzer manzaralarla daha sonrada karsılastım
buyudukce insan alısıyo belkide buyumek diye bu alısmaya diyorlar
ne zaman bagıran aglayan haykıranofkeli insan gorsem bu hayvanla ilk defa karsılastıgım anki dehseti tedirginligi hatırlıyorum belki de bu yuzden bi yanım hep cocuk hep suclu kaldı

Osman: Bana masal kitabı okur musun?
Neriman: Masal kitabı da yok
Osman: Berrin ablam bana her zaman kitap okur bir sürü masal öğrendim ben
Neriman: Ayy ne iyi ettiiiiinn!
Osman: Sana masal anlatayım mı yenge?
Neriman: Azıcık sussana sen be! Zaten işim başından aşkın Bir de sen çıktın başıma! Hadi geç otur şuraya!

''O an anladım Yengem hiç çocuk olmamış, annesinden büyük doğmuş biriydi Yüreğinin masalı yoktu Zavallının eksiği buydu''

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com