|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| böreği, hazırlanışı, malzemesi, paşa, tarifi, yapımı |
Paşa Böreği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paşa Böreği Tarifi Hazırlanışı Yapımı MalzemesiPAŞA BÖREĞİ TARİFİ Paşa Böreği Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi 1 kg un 3 yumurta 1 fincan zeytinyağı veya çiçekyağı biraz tereyağı yarım kilo taze dana kıyması yarım kilo yoğurt çam fıstığı 2 bardak et suyu maydanoz karabiber kırmızı toz biber tuz ![]() Yapılışı Kıymayı tuz, karabiber varsa çam fıstığı ve maydanozla beraber karıştırarak bir tavada zeytinyağ ile kavurun Un, biraz tuz ve yumurtayı yoğurun Bir yemek tabağı çapında , yarım santim kalınlığında yufkalar açın (sekiz tane) Her birini teker teker tavada kızartın (bunları nemli bir beze sarıp, serin bir yerde saklarsanız istediğiniz zaman kullanabilirsiniz) Geniş bir kapta et suyunu kaynatın Daha önce kızarttığınız yufkaları et suyunda her iki tarafını ıslatarak tek tek kabartın Aralarına hazırlanan kavrulmuş kıymalar konan üç yufkanın en üstüne yeniden kıyma ve yoğurt koyun Tereyağı ile kırmızıbiberi tavada kızdırın Sosu üzerine gezdirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|