|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| baklava, tarifi, tırtıl, yapılır |
Tırtıl Baklava - Tırtıl Baklava Tarifi - Tırtıl Baklava Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tırtıl Baklava - Tırtıl Baklava Tarifi - Tırtıl Baklava Nasıl YapılırTırtıl Baklava - Tırtıl Baklava Tarifi - Tırtıl Baklava Nasıl yapılır - tırtıl baklava yapilisi - tırtıl baklava tarifleri - tırtıl baklava nasil yapilir - resimli tırtıl baklava tarifi Tırtıl Baklava - Tırtıl Baklava Tarifi - Tırtıl Baklava Nasıl yapılır ![]() 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 fiske tuz aldığı kadar un 1 paket kabartma tozu içi: 1 su bardağı dövülmüş ceviz hamuru açmak için un ve nişasta şerbet: 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1/2 limon suyu Eritilmiş tereyağı Yumurta, yağ ve yoğurdu karıştır Un, tuz ve kabartma tozunu harmanla ve eleyerek yumurta karışımına ekle Yumuşak ve özleşmiş bir hamur elde et ve 1 saat üstü nemli bez ile örtülmüş şekilde dinlendir Ceviz büyüklüğünde yumaklar yap 10 dakika daha dinlendir ve un serperek tabak büyüklüğünde aç ve daha sonra nişasta ile unu karıştırarak ince ve şeffaf olana kadar hamuru aç İlk hamuru açtıktan sonra öbür hamuru açana kadar kuruması için, bir yere sererek beklet Hafif kurumuş hamuru iki ucunu ortada birleştirerek dikdörtgen haline getir Cevizi bütün hamura yay Oklavayı hamurun uzun tarafına koyarak çok sıkı olmayacak şekilde sar Hamurun iki ucunu ortaya ittirerek büzdür Oklavayı çekerek çıkar Bu şekilde bütün hamurları hazırladıktan sonra, tepsiye diz Bir kaç gün örtü altında kurut (Taze şekildeyken kızartılırsa gevrek olmaz) Kaşıkla eritilmiş yağı hamurlara dök ve istenilen büyüklükte kes ve önceden ısıtılmış fırında kızart Bu arada şerbeti hazırla Şeker ve suyu karıştır ve kaynat İndirmeye yakın limon suyunu ekle ve bir taşım kaynatarak, baklava soğumuş ve şerbet ılıkken dök Baklavalar şerbeti iyice çektikten sonra servis et Bu tatlının ismi başka şehirlerde farklı adlandırılabilir![]() ALINTIDIR ![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|