|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, kuşkonmaz, malzemesi, sebze, tarifi, turplu, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Turplu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turplu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiTurplu kuşkonmaz Turplu kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 ![]() 150 gram füme mezgit 100 gram minik soğan 400 ml ![]() 1 sap tarhunotu 1 tatlı kaşığı tane hardal 1/2 demet maydanoz 200 gram tereyağı 1 kilogram patates 1 yemek kaşığı toz şeker 5 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı tane karabiber acı kırmızı biber tuz 1 ![]() 200 gram tost ekmeği 200 gram kaşar peyniri 2 adet ufak boy soğan 15 yemek kaşığı sıvıyağ 125 ml ![]() 2 adet yumurta 1 demet tere 1 demet taze soğanın yeşil uçları 1 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı kimyon 75 gram dana dili 1 yemek kaşığı hardal 5 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 yemek kaşığı toz şeker 2 adet kırmızı turp tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Ekmekleri ufalayın ![]() ![]() ![]() Terenin ve taze soğanın yeşil uçlarının yarısını maydanoz ile beraber incecik kıyın ![]() Ekmekleri, yeşillikler, yumurtalı süt, peynir, soğan, tuz, karabiber, muskat ve kimyon ile iyice yoğurun ve 30 dakika dinlendirin ![]() Karışımdan 20 adet top yapın ve üzerlerine basarak yassılaştırın ![]() Turpları ayıklayın ve dil ile birlikte minik küblere doğrayın ![]() ![]() Hardalı üzüm sirkesi, 8 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiber ile karıştırın ![]() Kuşkonmazı soyun, kart uçlarını kesin ![]() ![]() Bu arada peynir köftelerinin her iki taraflarını hafif ateşte ve ağzı kapalı olarak 5 dakika kızartın ![]() Turp, dil ve taze soğanın yeşil uçlarını hardallı sos ile karıştırın ![]() Kuşkonmazları iyice süzün, servis tabağına alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|