Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cisimler, cisimlerin, hakkında, katı, mekanik, nelerdir, özellikleri

Katı Cisimlerin Mekanik Özellikleri Nelerdir? Katı Cisimler Hakkında...

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Katı Cisimlerin Mekanik Özellikleri Nelerdir? Katı Cisimler Hakkında...

Katı cisimlerin mekanik özellikleri Nelerdir? Katı cisimler Hakkında
Katı cisimlerin mekanik özellikleri Nelerdir? Katı cisimler Hakkında

Katı cisimler iç yapılarına göre çeşitli sınıflar ayrılırlar İç yapı sınıfındaki malzemeler belirli ortak özelliklere sahiptirler
Kristal Yapı
Kristaller atom veya moleküllerin belirli bir düzende sıralnması sonucu oluşan yapılardır Kristaller, atom ve moleküllerinin sıralanışlarına göre çeşitli isimler alırlar ve farklı özellikler gösterirler Ancak kristallerin hepsinin ortak özellikleri hepsini anizotrop olmalarıdır; yani kristallerde fiziksel özellikler atom veya moleküllerin sıralanış doğrultularına göre farklılık gösterir
Şekilsiz Yapı
Böyle yapıya sahip cisimlerde atom veye moleküller tamamen gelişigüzel olarak yan yana gelmiştir Bu düzensizlik sonucu böyle cisimlerde fiziksel özellikler bir doğrultudan diğerine fark göstermez; yani şekilsiz yapılı cisimler genellikle izotropturlar Cam ve bazı plastikler bu tür yapıya sahip malzemelerdir

Karma Yapı
Genel olarak kristaller mikroskobik yapıya sahiptirler ve bunların milyarlarcası bir araya gelerek sonlu bir cisim oluştururlar Eğer bu oluşum şekilsiz bir yapıştıcı içinde tamamen gelişigüzel bir şekilde olmuşsa bu yapıya karma yapı adı verilir Bu cisimler makroskobik olarak ele alınırsa iztrop görünüşe sahiptir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com