Okurken Kendinizi Tutamayacaksınız!!! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Okurken Kendinizi Tutamayacaksınız!!!Siyah-beyaz bir filmden kalmış, eski bir aşka dalar gözlerim; her gecenin karanlığında saat onikiyi geçtiği zamanlarda Sokak başında nöbet tutar uykularım, bir türlü sokulmaz yanıma Yüreğimin içinde yalnızlık bekler de beni; uykusuz geçer her gecem,sabahı bekler gözlerim,yağan yağmura eşlik etmesini özlemişcesine çağlar gözlerim![]() Hücredeki bir mahkumun, gökyüzüne olan sevgisine eşdeğerdir sana olan sevdam benim ![]() ![]() Dışarı çıkma korkusu olan bir ressamın, tualine akıttığı dış dünyayı yaşatmasıydı seni gördüğümde yüreğimde kazandığında yerin ![]() ![]() Pencereye olan aşkıydı belki de, dışarıya açılan tek yari olduğu için bedeninin![]() ![]() ![]() Hiç bir zaman cesareti eline alamadı ki şu dilim ![]() Ah sevdiğim birkez olsun yenemedim ki yüreğimde mesken tutmuş, kol gezmekte olan korkuları ![]() ![]() Bir kez olsun inanmışken aşk denen o farklılığa, bir kere olsun katlayıp köşeye koyamadım söyleyemediklerimi sana![]() ![]() ![]() Bir çocuğun cesaretine bile sahip olmayı beceremedi yüreğim ![]() ![]() ![]() Dilim konuşamaz ![]() ![]() Susar![]() ![]() ![]() Susmak zorundadır![]() ![]() ![]() Susmalıdır![]() ![]() Ve belki de susturulmuştur![]() ![]() ![]() 'Gel' diyemez sana asla ![]() 'Gel' dese de 'kal'ı getiremez devamında bilirim![]() ![]() ![]() Ve sen her gelişinde,yüreğimden bir parça daha kopartıp giderken uzaklara, suskun kalışımın en büyük nedenidir; senin anlamlandıramadığın, benimse bir türlü dile getiremediğim ![]() ![]() ![]() Anlatmadıklarım ![]() ![]() Anlatamadıkl arım![]() ![]() ![]() Ah sevdiğim,hepsi sapasarar çevremi Haykırmak isterim asıl sebebini susturuluşumun, gözlü yaşlarla bakarken ardından![]() ![]() Sonra aklıma gelir![]() Utanırım![]() ![]() Susuveririrm daha 'g' bile diyemeden arkandan![]() 'Gitme' demek isterken tek birşey söyleyemez dilim yüreğine Aslolan gizlenir 'ben'liğim tarafından![]() ![]() Sen susuşuma anlam verirsin kendince de, sevmediğime inandırırsın kırgın yüreğini![]() ![]() Çeker gidersin kapıyı bile kapatmadan, yıkarak herşeyi uzaklaşırsın sessiz sedasız yüreğimin karanlık sularından![]() ![]() ![]() Belki bi cesaret gelirim diye, o kapı kapanmaz asla ![]() Belki yenerim dışarı çıkma korkumu da koşarım diye sana, açık durur daima![]() ![]() Ama benim korkak yüreğim cesaret edemez, kapı dibine çökerek bakar sessiz sessiz ![]() ![]() ![]() Ressamın tualine yansıttığı gibi dışarıdaki güzellikleri, kaleme döker ellerim bendeki seni ![]() ![]() Her gece yanıbaşımda duran bebeğin gözlerinde seni bulur gözlerim nedensiz ![]() Belki sana benzemesidir 'ben'i alan 'ben'liğimden, belki de son zamanlarda her şeyi birbirine benzetmemdendir bilinmez![]() Bilinmez neden hüznü seçer yüreğim![]() ![]() ![]() Bir gidişinin daha sonunda 'Canım' da geldi peşinden, ruhsuz bir bedenin tüm sıkıcılığıyla kalakaldı 'ben'liğim ![]() ![]() Ve son gidişinin ardından gene kazandı içimdeki karanlık![]() Aslolan gerçek yine susturdu yüreğimi![]() ![]() Susturuldu yüreğim![]() ![]() Sustu![]() Sus![]() S![]() ![]() ![]() Bu sefer dönüşü olmadığını bildiğim halde gebne seslenemedinm ardından ![]() ![]() Özlemle beklerken gelişini, gelemeden gitmene neden oldu ellerim![]() ![]() ![]() Açık olan kapıyı kapattı bvilinçsizce ve intihar etti tüm kelimelerim ![]() ![]() Bir daha konuşmamak üzere 29 harfide katlettim, gelemeyişinin ardına alfabeyi kurban ettim![]() ![]() ![]() Bu gece ay kan kırmızısı bu yüzden ![]() ![]() Öldürdüğüm kelimelerin, yok ettiğim harflerin ve kanayan yüreğimin geceye kattığı en önemli kanıtı oldu bu kızılvari renk, saat 'geç'e geldiği vakitlerde bende ![]() ![]() ![]() Ah sevdiğim, aslolan gizli kaldı yüreğimde ![]() ![]() Ah sevdiğim ben 'gitme' diyemedim, sen yanlış anladın ![]() ![]() Gittin![]() ![]() ![]() Ve bir aşk daha yenik düştü korkulara ![]() ![]() ![]() Sen gittin, ben bittim ![]() ![]() ![]() Ay kızıla boyandı, ölen bir aşk da siyah-beyaz filmlerde kaldı ![]() ![]() ![]() Yüreğim sende ![]() ![]() Ruhum sende![]() ![]() ![]() Bedenim yalnızlığımla kalakaldı ![]() ![]() ![]() Oysa korkak bir ressamın tuale yansıttığı sevdaya benzerdi, sana olan duygularım ![]() ![]() ![]() Oysa hiç tahmin etmediğim kadar 'sen'le doluydu bedenim![]() ![]() ![]() Sen gittin derken ![]() ![]() 'Ben' geldim peşinden![]() ![]() Vucudum kaldı![]() ![]() Vucudum kalakaldı![]() ![]() ![]() Sen gittin ![]() ![]() 'Ben'liğim peşinde![]() ![]() ama ruhum gömüldü karanlıklara![]() ![]() ![]() Dilimde susturulmuş sevdan, üşüyen ellerimde katlettiğim kelimeler ![]() ![]() Suskun kapıya çöküp kapandı gözlerim![]() ![]() ![]() Ay kızıla boyandı bu gece ![]() ![]() ![]() 29 harfi katletti ellerim, sen ardına bakmadan gittin ![]() ![]() Ben 'g' bile diyemeden, 'gitme' demeyi umarken![]() ![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|