Kayısılı Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Pasta Tarifleri







Kayısılı Pasta
Malzemeler:
  • 1 kg kayısı
  • 1 paket hazır pandispanya unu
  • 3 adet yumurta
  • 7-8 çorba kaşığı su
  • 1 paket pasta kreması
  • 50 gram margarin
  • Bir buçuk su bardağı süt
  • Bir buçuk su bardağı kayısı suyu
  • 2 su bardağı file badem
  • 1 paket tart jölesi
Hazırlanışı:
Kayısıları ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın Pandispanya unu, yumurta ve suyu mikserle önce yavaş devirde, 1-2 dakika sonra hızlı devirde 6-7 dakika çırpın Karışımı 23 cm çapındaki yuvarlak bir kalıba dökün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Pasta kreması, margarin ve sütü mikser yardımıyla iyice çırpın Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin Pandispanyanın iki parçasını da kayısı suyu ile ıslatın Birinci kat pandispanyayı servis tabağına alıp üzerine, hazırladığınız kremanın yarısını sürüp kayısıları yerleştirin Diğer pandispanyayı üzerine kapatın Kalan kremayı da pastanın üzerine ve yanlarına sürün Üzerine kayısıları dizin File bademi pastanın kenarlarına yapıştırın Tart jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp kayısıların üzerine gezdirin Buzdolabının alt rafında 5-10 dakika dinlendirip servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla

Kayısılı Pasta Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Pasta Tarifleri



Kayısı Kremalı Pasta
Malzemeler:
  • Yarım Hazır Pasta Keki
  • Yarım Kg Kayısı
  • 2 Su B Su
  • 1 Çay B Toz Şeker
  • 1 Çorba K Nişasta
Üzeri İçin:
  • 1 Poşet Krem Şanti
  • 1 Çay B Süt
Süslemek İçin:
  • Hindistan Cevizi
  • Yeşil Fıstık
Hazırlanışı:
Kayısıları 2 bardak suda haşlayın Haşlandıktan sonra doğrayıcıdan geçirin ıvamıkoyu olacağı için sıcak su ilave edin İçine toz şekeri koyun Kıvamını bağlamak için de nişastayı ekleyin Pasta kekini kelepçeli kalıbın içinde servis tabağına alın

Elde ettiğiniz kayısılı kremayı üzerine dökün Spatulayla düzleyin Soğuduktan sonra bir gece dolapta dinlendirin Krem şantiyi ve sütü köpürtün Şanti torbasına doldurun Pastanın üzerini hindistan cevizi ve toz yeşil fıstıkla süsleyin Krem şantiyle üzerine ve kenarlarına şekiller yapın Soğukken servis edin
Not:Oktay Usta Tarifi





Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.