Fasülye Turşusu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasülye Turşusu



Malzemeler
  • 1 kilo taze fasulye
  • Yarım su bardağı sirke
  • 7-8 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı deniz tuzu

Yapılışı

Fasulyelerin uçlarını kesin ve bol su ile yıkayın Bir tencereye bol su koyun ve kaynatın Fasulyeleri içine atın 5 ila 10 dakika haşlayın Sonra, fasulyeleri süzün, soğuk sudan geçirin ve soğumaya bırakın

Bir su bardağı sıcak suda tuzu tamamen eritin Ve gene, soğumaya bırakın Bu arada, büyükçe bir kapta, su, sirke ve dövülmüş sarımsakları karıştırın Soğumuş fasulyeleri dik olarak, yan yana kavanoza yerleştirin Taşmaması için, 2-3 parmak boşluk bırakarak, ama fasulyeleri tamamen kapatacak biçimde sirkeli suyu ilâve edin Fasulyelerin üzerine bir taş ya da ağır bir kapak koyun Kapağını sıkıca kapattığınız kavanozu serin bir yerde, en az 15 gün, bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.