09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasülye Turşusu
Malzemeler- 1 kilo taze fasulye
- Yarım su bardağı sirke
- 7-8 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı deniz tuzu
Yapılışı
Fasulyelerin uçlarını kesin ve bol su ile yıkayın Bir tencereye bol su koyun ve kaynatın Fasulyeleri içine atın 5 ila 10 dakika haşlayın Sonra, fasulyeleri süzün, soğuk sudan geçirin ve soğumaya bırakın
Bir su bardağı sıcak suda tuzu tamamen eritin Ve gene, soğumaya bırakın Bu arada, büyükçe bir kapta, su, sirke ve dövülmüş sarımsakları karıştırın Soğumuş fasulyeleri dik olarak, yan yana kavanoza yerleştirin Taşmaması için, 2-3 parmak boşluk bırakarak, ama fasulyeleri tamamen kapatacak biçimde sirkeli suyu ilâve edin Fasulyelerin üzerine bir taş ya da ağır bir kapak koyun Kapağını sıkıca kapattığınız kavanozu serin bir yerde, en az 15 gün, bekletin
|
|
|